• 31máj
          • Cesta históriou s Dodekovou Novou Baňou

            Každoročne žiaci našej školy spoznávajú Novú Baňu prostredníctvom rôznych známych  miest a udalostí podľa zadania literárno-výtvarnej súťaže Dodekova Nová Baňa. Tento rok sme si zaspomínali na založenie Pohronského múzea. Verše s ceruzkami sa sústredili na 70. výročie a dorýmovali a vykreslili sme si pekné ocenenia:

            2. kategória- literárna časť

            Lujza Raffajová- 2. miesto

             

            3. kategória- literárna časť

            1. miesto- Michaela Kráľová

            2. miesto- Šimon Šipikal

            Nia Pšenáková- získala Cenu Pohronského múzea

             

            3. kategória- výtvarná časť

            3. miesto- Martin Svetík

             

            VŠETKÝM ŽIAKOM SRDEČNE BALHOŽELÁME!!!

            ORGANIZÁTOROM ĎAKUJEME ZA PRÍJEMNÚ ATMOSFÉRU A VECNÉ CENY!!!

            p. učiteľka Ivanka Závalcová

             

             

             

      • 31máj
          • SME USILOVNÍ AKO VČELIČKY- DEŇ VČIEL V ŠKD ŽABKA

                 Pri príležitosti dňa včiel prebiehajú v našej ŠKD rôzne aktivity zamerané na zvýšenie povedomia o tomto VEĽMI UŽITOČNOM HMYZOM DRUHU. ŠKD žabky diskutovali o VÝZNAME VČIEL pre prírodu a vplyve na človeka a jeho život. Jej užitočnosti a DOPADOCH používania PESTICÍDOV v poľnohospodárstve na jej život. Žabky si vyrobili lúku s kvetmi, včielkami a samozrejme aj s úľom z odpadových materiálov, ktoré sme takto zrecyklovali na DIELO VENOVANÉ  VČELÁM.

            p. vychovávateľka Marika Raffajová a jej žabky

      • 30máj
          • McDonald cup - Krajské kolo vo futbale mladších žiakov a žiačok,

            na ktoré sme postúpili ako prví z okresného kola, bolo nabité kvalitnými mužstvami z 11 škôl z celého kraja.

                 Hralo sa na novom ihrisku s umelým povrchom na Radvani v Banskej Bystrici. Družstvá boli rozdelené do troch skupín, z ktorej do semifinále postupovalo iba najlepšie mužstvo. Hrali sme v skupine s Veľkým Krtíšom a Badínom. S Krtíšom sme vyhrali, s Badínom prehrali.

                 Skončili sme druhí v skupine a teda nepostúpili medzi najlepších štyroch. Badín sa stal celkovým víťazom. Nemusíme byť nešťastní. Prehrali sme s víťazom a dali sme mu 3 góly. Pre deti to bola ďalšia veľká skúsenosť. Hrali perfektne. Ďakujem Samo Titurus, Maťo Pavlove, Peťo Supuka, Maťo Tužinsky, René Mánik Paťo Bátora, Tomáš Truban, Simona Svetíkova, Kiara Hósová.

            p. učiteľka Marianka Andrášiková

      • 30máj
          • KRAJSKÉ KOLO VO FLORBALE ŽIAKOV

                Našou poslednou postupovou súťažou v rámci kolektívnych športových hier bol FLORBAL. Krajské kolo vo florbale sa uskutočnilo 26. 05. 2022 v Badíne za účasti TRINÁSTICH základných škôl v rámci BANSKOBYSTRICKÉHO KRAJA. Naša škola bola v „štvorkovej“ skupine, kde odohrala tri zápasy.

                 Prvý zápas nebol pre nás úspešný, nakoľko sme prehrali 0:1 proti Lučencu. V druhom zápase sme nepremenili šance, a tak zápas proti Breznu skončil nerozhodne 0:0.

                 Keďže sa hralo na víťaza zápasu, nasledovali samostatné nájazdy. Prvé kolo nájazdov skončilo nerozhodne a nasledovala séria rýchlej smrti, žiaľ, pre nás neúspešne. A tak sme prehrali proti Breznu 0:1 po samostatných nájazdoch a v tabuľke sme získali 2 body. Zápas však skončil nerozhodne v riadnom hracom čase nakoľko a rozhodlo sa až po samostatných nájazdoch. Posledný zápas naši žiaci vyhrali 1:0 proti Senohradu, kde za našu školu strelil gól Adam Boroš.

                  Pre nás to bola veľká skúsenosť, prvá veľká súťaž, pretože naši žiaci hrajú v menšej telocvični s počtom hráčom (3+1), pričom súťaž sa odohrala v športovej hale (5+1).

                  Prešli si veľkou cestou, aby si vybojovali postup na krajské kolo, všetok svoj čas venovali tréningom. Bola to pre nich veľká skúsenosť, z ktorej sa posunú ďalej a odrazia to do ďalšej svojej prípravy.

                  Ďakujeme za reprezentáciu školy a tešíme sa na ďalšie ich pokračovanie v súťažiach. Našu školu reprezentovali: Martin Beluský, Adam Boroš, Samuel Suchý, Samuel Pacalaj, Ctibor Doubrava, Marko Krištof, Marko Kocian, Adam Čunderlík, Jakub Noga a Dávid Rajnoha. Súčasťou nášho tímu je aj náš brankár Jakub Ďurkov, ktorý je momentálne zranený, ale Jakub bol svojou účasťou podporiť spoluhráčov.

            p. učiteľka Majka Rudzanová

      • 25máj
          • Krajské kolo v malom futbale mladších žiačok

                19. mája 2022 sme sa zúčastnili krajského kola v malom futbale mladších žiačok v Banskej Bystrici na ihrisku – Radvaň. Krajského kola sa zúčastnilo 9 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín po tri družstvá. V našej skupine sme mali ZŠ Lučenec a ZŠ Brezno. Hoci sa nám nepodarilo vyhrať v skupine a postúpiť do troch najlepších, napriek tomu to bol pre dievčatá  veľký zážitok a skúsenosť.

            Našu školu reprezentovali: Barbora Gajdošová (5. A), Miroslava Beniaková (6. A), Laura Šadláková (6. B), Simona Kamenská (7. A), Diana Grolmusová (7. B), Veronika Štoselová (7. B) a Viktória Vozárová (7. B).

            Lucia Považanová

      • 25máj
      • 24máj
      • 24máj
          • KRAJSKÉ KOLO VO FUTBALE MLADŠÍCH ŽIAKOV

                 Naši žiaci sa dňa 20. 5. 2022 zúčastnili krajského kola vo futbale mladších žiakov, za účasti 13 škôl z Banskobystrického kraja. Súťaž sa odohrala na umelom ihrisku v Banskej Bystrici – časť Radvaň. Nakoľko bol vysoký počet družstiev učitelia si losovali skupinu, v ktorej ich škola odohrá. Naša škola si vylosovala poslednú skupinu, „štvorkovú“, kde našimi súpermi boli: Rimavská Sobota, Revúca a Malinec. Prvý zápas sme nastúpili proti žiakom z Rimavskej Soboty, kedy sme viedli 2:0. Naši súperi dokázali dorovnať zápas na 2:2 a potom sa zmenil vývoj zápasu, kedy bolo 3:3. V poslednej minúte sme dostali nešťastný gól a prehrali sme 4:3. Ďalšie dva zápasy sme vyhrali, ale už strata prvého zápasu (vzájomný zápas proti Rimavskej Sobote) nás neposunula do boja o medaile.

              Chcela by som VYZDVIHNÚŤ NAŠICH ŽIAKOV, ktorí reprezentovali našu školu, pretože sú to veľmi šikovní chlapci, ktorí sú aktívnymi členmi futbalových kluboch a to: MFK Nová Baňa, FK Pohronie a FC Vion Zlaté Moravce.

                Naším najlepším strelcom bol Robo Mánik, žiak 6. ročníka. Víťazom krajského kola sa stala ZŠ Žiar nad Hronom, ktorej žiaci sú spoluhráčmi našich žiakov.

                Našu školu reprezentovali: Samuel Pacalaj 7.ročník, Dávid Rajnoha 7.ročník, Róbert Mánik, 6.ročník, Martin Žembery 6.ročník, Leo Šediansky 6.ročník, Dávid Muller 6.ročník a Vladimír Boroš 5.ročník.

            p.učiteľka Majka Rudzanová

      • 21máj
      • 20máj
      • 20máj
          • PLAVECKÝ VÝCVIK

            Žiaci 4. B a C triedy sa zúčastnili po dvoch covidových rokoch obľúbeného plaveckého výcviku. V dňoch 9. - 12. 05. sa 17 detí zoznamovalo so základmi plávania v hoteli Sitno vo Vyhniach, kde sú nám už tradične vytvorené vynikajúce podmienky. Väčšina žiakov boli už plavci. Tí sa zdokonaľovali v plaveckých štýloch kraul a prsia. Štyria žiaci boli neplavci. Tí sa postupne učili splývať, plávať za pomoci plaveckej dosky a postupne aj bez nej. Čiastočne sa nám to podarilo vďaka ich usilovnosti. Musia však pokračovať a zdokonaľovať sa aj ďalej. Deti zažili aj zábavu na tobogánoch, oddych vo vírivke a otužovanie vo vonkajšom bazéne.

            Posledný deňŤAŽILI V PLAVECKÝCH PRETEKOCH.

            Dievčatá:

            1. Veronika Petrášová

            2. Chloé Guisseau

            3. Adela Pahuli

            Chlapci:

            1. Samuel Titurus

            2. Rudy Kocian

            3. Svätoslav Budinský

            p.učiteľky: Marianka Andrášiková a Evka Sučanová

      • 20máj
          • V zdravom piatackom tele - zdravý duch

                 Možno by sa podľa názvu článku mohlo zdať, že ide o telocvikársku aktivitu. No opak je pravdou. O zdravé telo sa môžeme pričiniť aj inými cestami ako cvičením. Viac o tomto poznaní sa dozvedeli žiaci oboch piatych ročníkov. Pod vedením pracovníčky žiarskeho RÚVZ sa žiaci dozvedeli, že okrem cvičenia, sa o zdravé telo môžeme starať prostredníctvom správnej stravy, pitného režimu, hygieny, dostatočného spánku či znížením stresu a vyhýbaním sa zafajčených priestorov.

            Prednášajúca obe triedy pochválila za aktivitu a rozhľadenosť v problematike. Dúfame, že nadobudnuté poznatky sa pretavia aj do NAŠICH ŽIVOTOSPRÁV a CHOROBY sa nám budú z ďááááleka VYHÝBAŤ.

            Vaša koordinátorka prevencií, Maťka Bartková

      • 19máj
          • INŠPIRUJÚCE ZÁŽITKOVÉ UČENIE SA V LESE

                Tretiaci zamenili školské aktovky za ruksaky a školské lavice za voľnú prírodu. Vybrali sa za zážitkovým učením do lesa. Cestou na Zvoničku prekonávali prírodné prekážky, pozorovali lesné rastliny, stromy a živočíchy. Na Zvoničke sa oboznámili so Záhradným lesom a užili si ferratový svet. Mnohé deti sa dozvedeli, čo ani netušili a museli prekonať vlastný  strach, ale o úžasný zážitok sa nepripravili.

            p. učiteľky: Vierka Kopernická a Renátka Kotorová

      • 19máj
          • Rozlúčka s deťmi z UA v 5. B

                  Na konci marca do našej triedy pribudli dvaja noví žiaci, Akim a Arsenij. Prišli k nám z Kyjeva, mesta ktoré má viac obyvateľov ako polovica nášho Slovenska.

                Nikto im poriadne nerozumel, a ani oni nikomu poriadne nerozumeli. Za krátku chvíľu sa ale ukázalo, že sú to úplne obyčajní, správni chalani. Bavia ich rovnaké veci ako nás, neradi ráno vstávajú, presne ako my, hrajú úplne rovnaké hry ako my. Rozhovor s nimi bol stále trochu kostrbatý, ale postupom času sa to zlepšovalo. Pravdou je, že sa v škole veľmi nenadreli, ale všetci sme im prestali závidieť, keď sme sa dozvedeli, že po vyučovaní v našej škole ešte musia robiť úlohy, ktoré im posielala ich ukrajinská škola. Zapadli medzi nás a mali sme pocit, že sa u nás cítia skutočne dobre.

                  Dnes sme sa s nimi rozlúčili. Ale rozlúčka nebola vôbec smutná. Vracajú sa domov a veľmi sa tešia. A my sa tešíme s nimi. Želáme im šťastnú cestu, veľa šťastia a zdravia. A ďakujeme za koláč, ktorý s maminou pre nás napiekli.

            žiaci 5. B a p. učiteľ Martin Dojčán

      • 17máj
      • 13máj
      • 12máj
      • 12máj
      • 11máj
      • 11máj
          • 28. ročník Štafetového behu o pohár primátora mesta Nová Baňa

            Usporiadateľom Štafetového behu o pohár primátora mesta Nová Baňa  športovej udalosti bolo mesto Nová Baňa,Centrum voľného času Nová Baňa a ZŠ Jána Zemana.

            Zakladateľom tejto udalosti je PaedDr. VINCENT DEBNÁR, ktorý prišiel a zároveň aj pri tejto príležitosti odštartoval súťažiacich. Ako čestného hosťa sme privítali Mgr. DALIBORA KRÚPU. Štafetový beh absolvovali 4 družstvá z okolitých Základných škôl pričom sa behalo 7x250m. Po ukončení štafetového behu sa žiaci zúčastnili BEHU MIERU.

                 Naša škola opäť ZABOJOVALA a tak ako posledné ročníky NAŠI ŽIACI sa stali VÍŤAZMI tejto štafety. Reprezentovali: Žaneta Gajdošová 9.A, Tobias Kováč 9.A, Adrián Budinský 9.A, Tomáš Gáfrik 9.B, Viktória Forgáčová 8.A, Jakub Jánošov 8.A a Martin Žembery 6.A. Poradie škôl:

            1. ZŠ Jána Zemana 4:23

            2. ZŠ sv. Alžbety 4:38 3.

            ZŠ Brehy 4:48 4.

            ZŠ Tekovská Breznica 5:17

            p. učiteľka: Majka Rudzanová

    • Kontakty

      • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
      • 0456857317
      • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
      • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje