• 11máj
          • ZÍSKALI SME ZLATO

                 Naše futbalistky sa zúčastnili Okresného kola mladších žiačok základných škôl v malom futbale v Žarnovici. Hralo sa na multifunkčnom ihrisku za ZŠ Fraňa Kráľa v Žarnovici. Okresného kola sa zúčastnilo 5 škôl. Hralo sa systémom každý s každým na dva polčasy po 5 minút. POSLEDNÝ ZÁPAS, ktorý bol rozhodujúci, bol zároveň aj NAJŤAŽŠÍ. Súperom bola ZŠ Fraňa Kráľa Žarnovica, s ktorou sa nám podarilo remizovať, a tým celkovo zvíťaziť.

            Najlepšími strelkyňami boli SIMONA KAMENSKÁ a VIKTÓRIA VOZÁROVÁ.

            Našu školu reprezentovali: Barbora Gajdošová (5. A), Miroslava Beniaková (6. A), Laura Šadláková (6. B), Simona Kamenská (7. A), Saša Špireková (7. A), Diana Grolmusová (7. B), Veronika Štoselová (7. B), Veronika Vozárová (7. B).

            Týmto víťazstvom DIEVČATÁ POSTÚPILI NA KRAJSKÉ KOLO do Banskej Bystrice, ktoré sa uskutoční 19. mája 2022 na futbalovom ihrisku Radvaň.

             ĎAKUJEME VÁM!

            p. učiteľka: Lucia Považanová

      • 10máj
          • POZOROVANIE HVIEZD

                 Žiaci 3.B, 3.C a 4.A sa zúčastnili návštevy  Krajskej hvezdárne a planetária Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom. Program pozostával z pásma vo hviezdnej sále – planetáriu, z prednášky odborného pracovníka v UFO sále a následnej diskusie. 

                  Exkurzia sa vydarila a deti si odniesli nielen nové poznatky, ale aj skvelé zážitky.

            p. učiteľka: Maťka Jakubcová

      • 10máj
          • VÍŽAZSTVO PRVOSTUPNIAROV A POSTUP NA KRAJ

                 Naši malí (veľkí) futbalisti z I. stupňa zvíťazili nad súpermi z celého okresu v minifutbale McDonald cup v Žarnovici a postúpili do krajského kola.

                 Som na nich veľmi hrdá a ďakujem za reprezentáciu školy- Samuel Titurus, Bruno Šediansky, Patrik Bátora, Timotej Medveď, Martin Tužinský, René Mánik, Tomáš Truban, Simona Svetíkova, Martin Pavlove, Peter Supuka, Vladka Oláhova.

            p. učiteľka: Marianka Andrášiková

      • 09máj
      • 09máj
      • 09máj
      • 09máj
          • PRÁCA SAMOSPRÁVY V MENŠEJ OBCI

                V rámci učebného celku Moja vlasť a témy Obecná samospráva sme si na hodinu Občianskej náuky  do 6. A triedy pozvali Mirkinu maminu, pani Katarínu Beniakovú, ktorá pracuje na Obecnom úrade v Rudne nad Hronom. Pani Katka nám porozprávala aké kompetencie má samospráva.  Témou besedy bola náplň jej práce, ako aj  kompetencie starostu a  poslancov  v obci. Žiakov zaujímalo ako vznikajú uznesenia, ako sa separuje odpad, kto rozhoduje o miestnych poplatkoch, či samospráva zapája do rozhodovania aj svojich občanov...  

            Ďakujeme za návštevu!!!

            p. učiteľ: Rasťo Uhrecký

      • 08máj
      • 06máj
      • 06máj
          • DOBYLI SME OKRES A VYBOJOVALI SI KRAJ

            Dňa 5.5.2022 sa v Žarnovici uskutočnilo okresné kolo vo futbale žiakov základných škôl. Nakoľko sa futbal hral vonku, počasie hneď z rána nebolo priaznivé a niektoré zápasy sa odohrali počas dažďa. Naši žiaci postúpili z prvého miesta B skupiny, kedy JEDNOZNAČNE ZVÍŤAZILI a ako víťazi zo skupiny sa stretli vo finále s víťazmi A skupiny ZŠ sv. Alžbety. Finále dopadlo v náš prospech a tak naši žiaci vybojovali pre našu školu PRVÉ MIESTO V OKRESNOM KOLE a zároveň POSTUP NA KRAJSKÉ KOLO.

            Najlepším strelcom našich žiakom bol Robért Mánik.

            Našu školu rezprezentovali: Samuel Pacalaj, Dávid Rajnoha, Ctibor Doubrava, Róber Mánik, Martin Žembery, Leo Šediansky, Dávid Muller.

            CHALANI STE SUPER!

            p. učiteľka: Majka Rudzanová

      • 05máj
          • INFO

            - na základe neočakávaných personálnych dôvodov varíme zajtra len jedno jedlo - ryžový nákyp.

            ĎAKUJEME ZA POCHOPENIE

      • 05máj
          • PROJEKT LES UKRYTÝ V KNIHE

            Žiaci 2. A triedy sa zapojili do projektu LES UKRYTÝ V KNIHE, ktorý realizuje Národné lesnícke centrum vo Zvolene v spolupráci s knižnicami a lesníckymi organizáciami.

            Je to PROJEKT ZAMERANÝ NA ROZVOJ ČITATEĽSKEJ A PRÍRODOVEDNEJ GRAMOTNOSTI.

            Dňa 27. 04. sme celá trieda navštívili mestskú knižnicu, ďakujeme za spoluprácu na projekte vedúcej knižnice Evke, kde nám prednášku o lese, zvieratách, ochrane lesa... urobila lesná pedagogička pani Ing. Miška Pacalajová.

            Deti počúvali, spievali, vypracovali úlohy, hádali zvieratá podľa zvukov, napodobňovali zvieratá, ZAPÁJALI VŠETKY ZMYSLY. Z knižnice si tiež vypožičali domov knižky o zvieratkách a prírode. Na projekte pokračujeme až do 20. mája.

            Určite nás čaká ešte niečo zaujímavé!

            p. učiteľka: Marianka Andrášiková

      • 05máj
          • IBA TRETIAČKA A TAKÝTO ÚŽASNÝ ÚSPECH

              V dňoch 3.- 5. mája 2022 pripravilo Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici podujatie 63. Sládkovičova Radvaň 2022.

               V rámci tohto podujatia sa 3. mája v reprezentačných priestoroch Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici konala krajská prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy ,,Hviezdoslavov Kubín"(1. - 3. kategória).

            Tejto súťaže sa prvý krát zúčastnila aj žiačka našej školy, Katka Drgoňová z 3. C triedy a hneď získala krásne 2. miesto v 1. kategórii v prednese poézie a to s básňou od Milana Rúfusa: ,,Janko Hraško ide s obedom".

            Krása umeleckého slova bola doplnená  nezabudnuteľným hudobným zážitkom, za ktorý ďakujeme dvom mladým a talentovaným umelcom z konzervatória Mateja Bela v Banskej Bystrici - víťazom celoslovenskej súťaže.

            Gratulujeme a tešíme sa z úspechu našej recitátorky. Na záver citujem slová Mgr. art. Renaty Jurčovej- recitátorky, režisérky, lektorky, Ústrednej metodičky NOC pre umelecký prednes a divadlo poézie, predsedkyne v súťaži recitátorov 4.- 5. kategórie a v súťaži recitačných kolektívov a divadiel poézie:

            ,,Potrebujeme ľudí, ktorí sa stretnú a zdieľajú spolu slovo, pocit, niečo nehmatateľné, čo sa vytvorí len na tom jednom mieste a v jednom čase, keď daný jedinec prednáša." 

            tr. učiteľka: Renátka Kotorová 

      • 03máj
          • VÍŤAZI BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

            Aj tento školský rok, ako i po minulé roky, sme sa zapojili do Biologickej olympiády. V kategórii C, v ktorej súťažia žiaci 8. – 9. ročníkov, sa zo školského kola do okresného prebojovali žiačky VIII. A triedy, Viktória Forgáčová a Eliška Vrabčeková. Tieto šikovné dievčatá sa v okresnom kole podelili s rovnakým počtom bodov o 3. a 4. miesto. Obidve boli ocenené diplomom a nádhernou knihou. V obidvoch kolách si porovnávali svoje vedomosti s rovesníkmi online formou prostredníctvom školského portálu Edupage.

            V kategórii D, ktorá je určená pre žiakov 6. - 7. ročníkov, sa situácia spočiatku vyvíjala podobne. Školské kolo prebiehalo online formou, ale v okresnom kole sa už žiaci mohli stretnúť osobne v priestoroch CVČ v Novej Bani. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci, víťazi školského kola, Filip Andrášik z V. A a menovec Filip Křápek zo VII. C. Pre Filipa Andrášika to bola veľká výzva, keďže vekovo ešte do tejto kategórie nepatrí, ale nakoľko bol víťazom školského kola, mal možnosť overiť si svoje vedomosti. Filipovi Křápekovi sa darilo veľmi dobre, pretože sa umiestnil na 3. mieste a z CVČ odchádzal s diplomom a krásnou knihou. Filipov úspech ma mimoriadne potešil a to z dôvodu, že Filip patrí medzi individuálne začlenených žiakov a napriek tomu, že niekomu by sa mohlo zdať, že nemá šancu uspieť, opak je pravdou.  Je šikovný, vnímavý, na hodinách pozorný a veľmi „citlivý“ na informácie týkajúce sa prírody a biológie. Ak si niekto myslí, že títo žiaci sú „vyčlenení“, s určitosťou tvrdím, že NIE! Stačí, ak zistia, čo ich baví, zaujíma, v čom by mohli vyniknúť a dokážu byť úspešní a ocenení! 

            Žiakom srdečne blahoželáme k dosiahnutým úspechom!

            p. učiteľka: Marianka Maslenová

      • 03máj
      • 02máj
          • Máj, máj, máj...

            Máj, máj, máj, zelený, pre dievky postavený. Tradičné stavanie mája v ŠKD so všetkým, čo k tomu patrí. Hudba, tanec, spev a veselá zábava.

            Za máj ďakujeme šikovným chlapcom z TECHNICKÝCH SLUŽIEB.

      • 02máj
          • PREBOJOVALI SME SA NA KRAJ - Úspech „Zemaňákov“ v okresnom kole vo florbale žiakov

            Každé okresné kolo v rôznych športoch predstavuje pre nás veľkú výzvu. Postaviť čo najlepší tím žiakov, aby sme sa umiestnili čo najvyššie. Na našej škole sa za posledné roky zameriavame aj na florbal (školsku florbalovú ligu). Okrem školskej florbalovej ligy sa uskutočňuje aj OKRESNÉ KOLO, ktoré býva každý rok.

            Za posledných osem rokov obsadzovali len tretie a druhé miesto. V tomto školskom roku sme zostavili NAJMLADŠÍ FLORBALOVÝ TÍM CHLAPCOV (siedmaci + jeden deviatak), ktorí svojou húževnatosťou dokázali dňa 28. 4. 2022 VYHRAŤ OKRESNÉ KOLO vo florbale a zároveň tak PRVÝKRÁT pre našu školu postúpiť do KRAJSKÉHO KOLA. V okresnom kole NENAŠLI PREMOŽITEĽA A ZASLÚŽENE POSTÚPILI.

            GRATULUJEME!

            Našu školu reprezentovali: Martin Belúsky, Adam Boroš, Samuel Suchý, Jakub Ďurkov, Samuel Pacalaj, Marko Kocian, Marko Krištof, Ctibor Doubrava a Adam Čunderlík.

            p.učiteľka: Majka Rudzanová

    • Kontakty

      • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
      • 0456857317
      • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
      • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje