• 27sep
          • TEMATICKÉ VYUČOVANIE: Doprava a ovzdušie v III. A

            Tému sme si pekne rozobrali ráno v kruhu na koberci, každý vyjadril svoj názor na danú tému. Následne sme sa rozdelili do štyroch skupín.

            Prvé zadanie bolo urobiť plagát, kde na polovici bude KRAJINA, V KTOREJ ŽIJEM a na druhej KRAJINA, V KTOREJ CHCEM ŽIŤ vzhľadom k životnému prostrediu. Ku každej napísať 4 vety.

            Ďalej každá skupina vymyslela slovnú úlohu k danej téme a nakoniec v rámci ANJ rozdeľovali dopravné prostriedky na ekologické a škodlivé pomocou semafórov.

            Všetkých práca bavila a vytvorili pekné projekty.

            Denisa Bátorová

      • 26sep
          • ZAUJÍMAVÉ A UŽITOČNÉ AKO SA SPRÁVAŤ V ŽIVOT OHROZUJÚCICH SITUÁCIACH

            To je mimoriadne náročná úloha!

            Každoročne organizujeme v rámci vyučovania Účelové cvičenia v prírode. Tento rok sme ich urobili po novom.  Jednotlivé stanovištia boli venované konkrétnym témam napr. pohyb na bicykli, pravidlá cestnej premávky, pohyb na nerovnom teréne, zakladanie  a príprava ohniska, turistika, turistické značky, pobyt v prírode, orientácia, ochrana životného prostredia, budov, majetku, poskytovanie prvej pomoci pri rôznych zraneniach,...

            Žiaci boli spokojní, stanovištia sa im páčili, veľa vedeli, čo bolo pre nich nové sa naučili a na druhý deň si svoje schopnosti overili aj v teréne.

            ĎAKUJEM VŠETKÝM INŠTRUKTOROM - NAŠIM UČITEĽOM za vytvorenie pozitívnej atmosféry na cvičeniach a kurzoch, BLAHOŽELÁM NAŠIM zaujatým a zanieteným ŽIAKOM, že splnili všetky plánované aktivity a úlohy.

      • 21sep
          • SME ŠKOLA, KTORÁ MENÍ SVET

            Program „Školy, ktoré menia svet“ prináša na našu základnú školu balík doplnkových zážitkových aktivít, ktoré neformálnymi a zábavnými metódami podnecujú záujem žiakov o aktívny občiansky prístup, dobrovoľníctvo, budujú ich kritické myslenie, argumentačné schopnosti, schopnosť myslieť v kontexte a v súvislostiach, mediálnu gramotnosť, ale aj morálne hodnoty a empatiu, a tým pozitívne prispievajú k ich všestrannému občianskemu a osobnostnému rozvoju. „Program prepája občiansku náuku, dejepis, geografiu, slovenčinu, cudzie jazyky, náboženskú výchovu, etiku a ďalšie príbuzné učebné predmety a vytvára priestor na to, aby žiaci s pomocou učiteľa hľadali vlastné odpovede na spoločenské otázky, a tiež získali tzv. ‘hands-on’ prístup k riešeniu problémov, ktoré identifikujú vo svojom okolí. 

            Ďalšie informácie o programe nájdete na webovej stránke Škôl, ktoré menia svet (http://skms.sk/) a Inštitútu pre aktívne občianstvo (http://ipao.sk/). Sledujte nás aj na našom Facebooku (https://www.facebook.com/skolyktoremeniasvet.sk a https://www.facebook.com/ipao.sk).

      • 19sep
      • 14sep
          • Deň s Mestskými lesmi Nová Baňa

            V piatok 8. septembra 2023 sa žiaci 1. stupňa zúčastnili pekného podujatia, ktoré organizovali Mestské lesy Nová Baňa pri príležitosti ich 30. výročia.

            Postupným plnením úloh na jednotlivých stanovištiach sa dozvedeli množstvo informácií o lese a živote v ňom, lesných zvieratách, poľovníkoch, sokoliaroch...

            Najväčším zážitkom pre deti bol samozrejme kontakt so živými zvieratami.

            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie.

      • 11sep
          • OZNAM

            Milí rodičia,

            srdečne Vás pozývame na triedne rodičovské združenia, ktoré sa uskutočnia v triedach Vašich detí dňa 21. 09. 2023 o 16. 00 hod. O 17. 00 hod. bude stretnutie zvolených triednych dôverníkov jednotlivých tried Rodičovskej rady pri ZŠ Jána Zemana Nová Baňa v prednáškovej miestnosti.

            Tešíme sa na stretnutie a ďakujeme za účasť!

      • 09sep
      • 07sep
          • RANNÉ KOMUNITNÉ KRUHY UŽ AJ V NAŠEJ ŠKOLE

             

            Vidieť vyrastať spokojné a šťastné dieťa v bezpečnom prostredí a podporiť jeho potenciál, je víziou nejednej školy.

            Aj vďaka tomu sme si pedagogickí a odborní zamestnanci zažili workshop so širokou paletou praktických rád, ako žiakov sprevádzať počas ranných komunitných kruhov. Sprevádzal nás ním skúsený a veľmi autentický lektor, a Č-lovek, Peter Humay.

            Deti si prostredníctvom ranných komunitných kruhov nielenže zdokonalia slovnú zásobu a komunikačné schopnosti.

            Predovšetkým poslúžia ako prostriedok prevencie proti šikane, budovaniu rešpektujúcich rovesníckych vzťahov či vzájomnému scitlivovaniu a empatii.

            Michaela Stehlíková

             

            ĎAKUJEME PEŤKO!

            Od školského roka 2023/2024 budeme mať nový vyučovací predmet ŠkoloRáno.

            Pre žiakov 1. – 5. ročníka bude tento predmet v pondelok prvú vyučovaciu hodinu a žiaci 6. - 9. ročníkov budú mať tieto aktivity v rámci rozvrhu v pondelok, v stredu  a v piatok od 7. 15. do 7. 30 hod.

            ŠkoloRáno je stretnutie žiakov a učiteľa (prípadne pozvaných hostí). Cieľom ŠkoloRána je naladiť deti na vyučovanie a učenie sa, umožniť im vyjadriť svoje pocity i názory. ŠkoloRáno je dôležitým nástrojom pozitívneho riadenia triedy, vytvárania bezpečného a podporujúceho prostredia ako predpokladu vysoko efektívneho učenia. ŠkoloRáno poskytuje priestor na upevňovanie pravidiel správania sa v triede, rozvoj komunikačných zručností a kritického myslenia detí, rozvíjanie dôležitých sociálnych zručností (dôvera, pravdivosť, úcta, aktívne počúvanie a najlepší osobný výkon) a vytváranie pozitívnych vzťahov v triede.

      • 06sep
      • 04sep
      • Kontakty

        • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
        • 0456857317
        • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
        • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje