• 08jún
      • 07jún
          • FINIŠUJEME - 3. kolo školskej florbalovej ligy o pohár primátora mesta Nová Baňa

            Máme za sebou už v poradí tretie kolo a čaká nás ešte posledné kolo školskej florbalovej ligy O POHÁR PRIMÁTORA MESTA NOVÁ BAŇA. Naši žiaci majú „NÁROČNÉ“ športové obdobie, kedy okrem florbalu absolvovali aj iné športové súťaže.

                 Dňa 2. júna sme odohrali predposledné kolo, kedy sme si udržali 6 bodový náskok z predchádzajúcich kôl pred súpermi a SME PRVÍ.

            Predbežne druhé miesto si delia školy ZŠ s MŠ Brehy a ZŠ Fraňa Kráľa ZC.

            Poradie medzi štvrtým a piatym miestom medzi ZŠ s MŠ Veľká Lehota a ZŠ sv. Alžbety Nová Baňa rozhodne posledné kolo.

            Máme pred sebou posledné finálové kolo, ktoré sa odohrá 21.6.2022, kde sa rozhodne o celkom víťazovi a poradí škôl.

            DRŽTE NAŠIM CHLAPCOM PALCE!

            Našu školu reprezentovali: Martin Beluský (kapitán tímu), Marko Krištof (brankár), Adam Boroš, Marko Kocian, Samuel Pacalaj, Ctibor Doubrava, Samuel Suchý, Adam Čunderlík, Jakub Noga.

            p. učiteľka Majka Rudzanová

      • 07jún
          • Okresné kolo v atletike mladších žiakov a žiačok a NAŠI VÍŤAZI

              Našou poslednou okresnou súťažou bola atletika mladších žiakov a žiačok (5.- 7. Ročník). Nakoľko v prvom termíne súťaže bola súťaž prerušená z dôvodu nepriaznivého počasia absolvovali sme súťaž na druhý termín.

               Súťažilo sa v 4 boji, čo predstavuje pre chlapcov nasledovné disciplíny: beh na 60 m, skok do diaľky, hod raketkou - Nerf Vortex (namiesto kriketky), beh na 1000 m. Disciplíny dievčat: beh na 60 m, skok do diaľky, hod raketkou Nerf Vortex, beh na 600 m. Pretože je to 4 boj, tak každý jeden žiak musel absolvovať každú jednu disciplínu. Konečné hodnotenie tvorí súčet bodov podľa umiestnení v jednotlivých disciplínach.

               Našimi najúspešnejšími žiakmi, ktorí postúpili na krajské kolo sú: Viktória Vozárová zo 7. B,  Jakub Noga zo 7. C a celkový víťaz troch disciplín Martin Žembery zo 6. A. Okrem nich sa nestratili ani ostatní naši žiaci, ktorí boli ocenení a to: Adam Boroš zo 7. A, suverénne vyhral beh na 1000m (pričom na rekord školy mu chýbali 3 sekundy), Martin Belúsky zo 7. A beh na 60 m a 1000 m. Našu školu rezprezentovali aj nasledovní žiaci, ktorí síce neboli ocenení ale podali výborný výkon, keď v disciplínach prekonali samých seba. Sú to: Martin Svetík, 6. A, Róbert Mánik, 6. B, Budinský Lukáš, 7. C, Gajdošová Barbora, 5. A, Búryová Nikola 6. A, Lipianska Romana 6. A, Martincová Kristína, 6. A a Kamenská Simona, 7. A.

             Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom a blahoželáme víťazom!

            p. učiteľka Majka Rudzanová

      • 06jún
          • ZÁŽITKOVÉ UČENIE PO BANSKOM NÁUČNOM CHODNÍKU

                Dňa 30. mája 2022 žiaci 3. A triedy školské vyučovanie opäť zamenili za zážitkové učenie a plní očakávania sa vydali na Banský náučný chodník „PO STOPÁCH BANÍCKEJ SLÁVY V NOVEJ BANI“.

               Žiaci so záujmom počúvali výklad triednej učiteľky, čítali si orientačné tabule a učili sa nové pojmy z histórie baníctva: čo je to pinga, aký je rozdiel medzi dobývacou a vetracou šachtou, na čo slúžila banícka útuľňa, ako znela klopačka, ako sa využíval Potterov ohňový stroj.

             Pri šachte Althandel sme stretli baníka – predsedu baníckeho spolku p. Zoltána Véna, ktorý im porozprával o práci baníkov a archeologickom výskume. Dostali od neho aj sladkú odmenu. Poznávanie novobanskej histórie sme ukončili pri Baníckej kaplnke, ktorá si oblieka nový šat, aby bola na svojej oslave 200. výročia krásna.

            Svoje dojmy a zážitky využili aj v literárnej a výtvarnej tvorbe.

            p. učiteľka: Vierka Kopernická 

      • 06jún
          • PLAVECKÝ VÝCVIK DRUHOSTUPNIAROV

            V dňoch 24. – 27. mája 2022 sa uskutočnil plavecký výcvik, ktorý sa konal v Hoteli Sitno vo Vyhniach. Odchod zo školy bol o 7.45 a príchod do školy o 13.00 hod.  Plaveckého výcviku sa zúčastnilo 15 záujemcov zo 6. B triedy. Inštruktorkami boli učiteľky Mariana Andrášiková, Slavomíra Foťková, Mária Rudzanová a vedúca kurzu ja, Lucia Považanová, ktoré sa snažili prejsť cez celú metodiku plávania od hier, lovenia predmetov, učenia, resp. zdokonaľovania plaveckých štýlov napr. kraul, znak, prsia a prsiarskej obrátky. Počas prestávok sme sa chodili zohrievať do relaxačného bazéna s liečivou termálnou vodou, obohatenou minerálnymi látkami ako je železo, vápnik, horčík, kremík, síra s teplotou vody 37oC. Za slušné správanie získali naši žiaci povolenie od manažérky Sitna vyblázniť sa na tobogánoch.

            V posledný deň kurzu všetci žiaci absolvovali preteky voľným spôsobom vo vzdialenosti dvoch dĺžok (32m), kde sme mali dve kategórie, a to dievčatá a chlapci. Umiestnenie bolo nasledovné:

            DIEVČATÁ

            1. miesto:  Vavrincová Ema
            2. miesto: Reiselová Lea
            3. miesto: Barborová Ivana

            CHLAPCI

            1. miesto:  Šedianský Leo
            2. miesto: Jezbera Filip
            3. miesto: Mánik Róbert

            Umiestnení žiaci dostali medailu a diplom. Smutní z konca plaveckého výcviku, ale plní nových zážitkov a naučených zručností či pohybov, sme sa v piatok vrátili do školy.

            Teší nás, že skupina žiakov bola veľmi disciplinovaná, slušná a mala záujem o zdokonalenie sa.

             

            Lucia Považanová

      • 05jún
          • TAK TOTO NEPOTREBUJE ANI KOMENTÁR - DEŇ DETÍ V ŠKD

                 Bez práce nie sú koláče. Táto stará pravda nám je všetkým dobre známa. Deti v ŠKD usilovne pracovali a tvorili počas celého školského roka, takže prišli aj tie ZASLÚŽENÉ KOLÁČE.Pri príležitosti dňa detí pani vychovávateľky v ŠKD organizujú pre deti mnoho zábavných aktivít. Vlaňajšiu úspešnú GRILOVAČKU sme si zopakovali aj tento rok. Sedenie pri horúcom ohni sme vymenili za gril v tieni stromov. Vôňa ŠPEKAČIEK a džavot dobrej nálady sa niesol do ďaleka. Pridali sme tanec a spev pri party boxe a leňošenie v tráve. Za zapožičanie parádneho grilu ďakujeme MAREKOVI PALAJOVI. Naše deti boli naozaj pracovité počas celého roka, preto sme pridali VYPÚŠŤANIE HOLUBOV na ihrisku. Deti vytvorili obrovský kruh a držiac sa za ruky si PRIALI PRIANIA, ktoré im letiace HOLUBY VZNIESLI DO NEBA. Za krásne holúbky ďakujeme JOŽKOVI BRIEŠKOVI. Zábava farebného týždňa oslavy DŇA DETÍ pokračovala aj ďalej. Šantenie s BALÓNMI na školskom dvore príjemne spestrilo ďalšie popoludnie. A to nie je všetko. My v ŠKD pokračujeme so zábavou ďalej.

            Marika, Adrika, Bianca, Janka a Ľudka

      • 03jún
          • Svetový deň bez tabaku – 31. máj

            Zdravie máme len jedno, a preto si ho treba chrániť!

            Fajčenie je problém spoločnosti, ktorý ubližuje nielen samotným fajčiarom, ale aj pasívnym fajčiarom v ich okolí, čo sú hlavne deti. Práve na toto, okrem iného, upozorňuje Svetový deň bez tabaku.

            Už tradične si tento deň pripomíname v siedmych ročníkoch, kde žiaci začínajú citlivejšie vnímať problematiku fajčenia a je dôležité im práve v tomto veku vysvetliť, že závislosť od cigariet im môže poškodiť ich zdravie a v dospelosti aj ekonomickú situáciu, ktorá je pre chod rodín veľmi dôležitá. Sprievodkyňou tohto dňa nám bola pani Malatincová z RÚVZ, ktorá znovu žiakov pochválila za vedomosti a aktivitu.

                           Vaša koordinátorka prevencií, Maťka Bartková

      • 03jún
          • ENGLISHSTAR

                 Zapojili sme sa do celoslovenskej súťaže v anglickom jazyku pod názvom ENGLISHSTAR. Z našej školy to bolo až 17 žiakov. Podľa veku organizátori zostavili rôzne náročné testy, ktoré obsahovali úlohy zamerané na gramatiku, slovnú zásobu, pravopis a v neposlednom rade v nich preverili aj schopnosť žiakov čítať s porozumením. Testy sme odoslali na kontrolu a netrpezlivo sme čakali  na ich vyhodnotenie.

            Podľa výsledkov, ktoré nám organizátor zaslal, najviac sa darilo týmto žiakom (vo svojej kategórii dosiahli viac ako 90 % úspešnosť):

            Patrik Búry 1. A,

            Andrea I. Rovderová 4. A,

            Emma Javorníková 4. A,

            Martin Dojčán 5. A,

            Ema Vavrincová 6. B.

            Ani ostatní žiaci sa nenechali zahanbiť. Najnižší dosiahnutý výsledok našich súťažiacich bol 69%, čo vôbec nie je zlé!

            Všetci súťažiaci dostanú od organizátorov diplomy, na ktoré čakáme. Ak budú mať šťastie a budú vylosovaní, tak môžu vyhrať aj vecnú cenu.

            Ďakujeme zúčastneným žiakom za odvahu preveriť si svoje znalosti z angličtiny s ostatnými rovesníkmi z celého Slovenska!!!

            p. učiteľka Zuzka Floreková

      • 03jún
      • 03jún
      • 02jún
          • DRUHOSTUPNIARSKY DEŇ DETÍ

             O tomto dni by vedeli najlepšie napísať naši druhostupniari. Takže, nech sa páči:

                Prvý jún je pre nás deti výnimočný deň, pretože predsa nezostaneme deťmi navždy. Pri tejto príležitosti sa naša p. riaditeľka a učitelia rozhodli, že nás potešia vystúpením dvoch rapperov ADISSA A SHORTYHO. Ešte väčším prekvapením pre nás bola DOMINIKA MIRGOVÁ, ktorá ešte väčšmi rozprúdila zábavu. Nechýbal ani tanec a spev našich spolužiakov, ktorých odvaha bola odmenená mikinou, tričkom alebo cédečkom.

            Vystúpenie vyvrcholilo do spoločného tanca všetkých zúčastnených.

            Ďakujeme STANISLAVOVI LEVICKÉMU za ozvučenie nášho prírodného amfiteátra.

            Rade rodičov veľmi pekne ďakujeme za finančné zabezpečenie.

            TENTO DEŇ BUDE PRE NÁS NEZABUDNUTEĽNÝM, VEĎ SME SI HO UŽILO NAPLNO!!!

            naše deviatačky

      • 02jún
          • TAKTO SME SI UŽILI NÁŠ DEŇ MY PRVOSTUPNIARI

            Včera sme si v rámci MDD, my prvostupniari, užili príjemné chvíle.

             Deň sme odštartovali v zumba rytme v telocvični. Ďakujeme našej mamičke Betke Tomčániovej!

               Počasie sa našťastie umúdrilo a my sme sa premiestnili do objatia lesa na Zvoničku. Páni lesníci mali pre nás pripravené zaujímavé aktivity z lesnej pedagogiky. Deti si mohli pohladkať a hádať, komu patrí ktorá kožušina, určovali, komu patria jednotlivé stopy, skladali puzzle, určovali prostredie, v ktorom živočíchy žijú, mohli pohladkať dravce, dokonca aj orla. Niektorí hudobníci si zahrali aj na lesnom rohu. DETI ODCHÁDZALI PLNÉ DOJMOV A ŠŤASTNÉ. Ďakujeme p. riaditeľovi mestských lesov Ing. Jozefovi Šmondrkovi za organizáciu a jeho kolegom za aktivity.

            BOLO SUPEEEEER!!! ĎAKUJEME!!!

      • 01jún
    • Kontakty

      • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
      • 0456857317
      • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
      • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje