• 09dec
        • Vianočná akadémia
          • Vianočná akadémia

            Milí rodičia a priatelia školy,

            istotne sa Vám už dostala do uška príjemná správa o pripravovanej Vianočnej akadémii. Preto Vás srdečne pozývame na čarovné pripomenutie si tradičných zvykov vianočných sviatkov v podaní Vašich detí, a to 11. 12. 2019 o 17.00 hod. v Kine Vatra Nová Baňa

            Príďte medzi nás a pokúsme sa spoločne zastaviť čas!

            Tešíme sa na Vás!

      • 09dec
        • Mikuláš v škole
          • Mikuláš v škole

            Mikuláš  prišiel  do školy 5. 12. 2019. 

            Spolu  so žiakmi  9. ročníka  som  zorganizovala zaujímavý  deň  pre žiakov II. stupňa.  Pre všetky  triedy  boli  pripravené  súťaže.  Deviataci  boli  prezlečení  za  Mikuláša, čertov, anjelov  a pri súťažiach  pomáhali  aj  animátori.  Deti  s radosťou  súťažili,  nakoľko sa všetky súťaže týkali  zimných  sviatkov.  Čerti  pomaľovali    neposlušné  deti  uhlím,  anjeli  rozdávali  sladkosti tomu,  kto poslúchal  a Mikulášovi  deti  spievali  pesničky.  Bolo  veselo  a zaujímavo.  Najšikovnejšiu  triedu  čakala  sladká  odmena.  Deň  vopred  som  pripravila  čokoládové  tortičky  zdobené  Mikulášskou  čiapkou.  Animátori  nemali  ľahké  vybrať  najlepšiu  triedu,  pretože  všetky  triedy  boli  veľmi  šikovné.  Nakoniec,  aj  s trochu  šťastia,  zvíťazila  trieda  VI. B. Tortičky  im chutili,  deti  boli  spokojné.

            Za  túto  peknú  akciu  chcem   poďakovať  žiakom  9. ročníka, a to: Martinovi  Lenártovi,  Viktórii  Barniakovej,  Lenke  Suchej,  Sáre  Brodzianskej,  Michaele Gutyanovej,  Šimonovi  Vozárovi,  Dominikovi  Krajčovičovi,  Anežke  Ďurovičovej,  Natálii  Beňovej,  Michaele  Budinskej,  Karin  Šmondrkovej,  Laure  Adamcovej,  Lare  Hefkovej,  Michaele  Risovej   a tiež  nášmu  fotografovi  Adamovi  Považanovi.

            Mgr. Alla  Banacká                                                                                    

      • 09dec
        • Akcie v škole
          • Akcie v škole

            Žiacky školský ples... 

            A prečo nie? Ešte tu nebol. Táto myšlienka mi napadla vtedy, keď som sa stala koordinátorom parlamentu a začala rozmýšľať, akoby deti mohli tráviť čas poobede...teda nielen s telefónmi a pri počítači, ale aj na pôde školy v kruhu svojich spolužiakov pri peknej hudbe.

            Tak 15. novembra s pomocou mojich kolegov, a to  Tatiany Repiskej,  Denisy Bátorovej,  Andrey Gregorovej,  Rastislava Uhreckého a podpory vedenia školy  Mariany Andrášikovej a  Lucie Považanovej, som zorganizovala ples pre žiakov 7. – 9. Ročníka ZŠ Jána Zemana. Mala som trochu obavy, ako sa deti budú správať, či sa nebudú nudiť. Som rada, že sa moje obavy  nepotvrdili. Deti najprv súťažili, nakoľko bol v ten deň  vyhlásený štátny smútok. Až od ôsmej hodiny večer sa začala diskotéka a deti sa zabávali,  tancovali a spievali. Kráľovnou plesu sa stala Hana Jančoková. Cenou pre víťazku bola mnou upečená a vyzdobená torta. Ples moderovali Samuel Šadlak a Michaela Štoselová, ktorým patrí tiež veľká vďaka: zvládli to na 1 s hviezdičkou. Najväčším poďakovaním pre mňa bola odozva detí, ktorú som počula ešte v ten deň: „Pani učiteľka, bolo to super, aj nabudúce.“ Bol to dlhý deň, bola som unavená, ale šťastná. Ďakujem.

             

            Halloween party – noc v škole

            O týždeň sa konala na našej škole Halloween party – noc v škole, ktorú pripravili žiaci VIII. B triedy a žiaci 9. ročníka pre žiakov 5. a 6. ročníka. Celá organizácia tejto akcie patrila žiakom. Bola som veľmi spokojná, ale aj trochu prekvapená, čo sa skrýva v našich žiakoch, ako vedia organizovať a zaujať mladších spolužiakov. Cítila som od nich aj veľkú zodpovednosť. Akcia bola vydarená, detí spokojné a ja sa chcem poďakovať nielen animátorom, ale aj mojim kolegom: Slavomíre Dojčánovej,  Martinovi Dojčánovi,  Márii Raffajovej a Martine Jakubcovej za pomoc a podporu.

            Alla Banacká

             

             

      • 06dec
        • Oznam
          • Oznam

            Vážení rodičia,

            naša škola Vám umožňuje prezerať úspechy a študijné výsledky Vašich detí priamo na internete. Na www stránke zvoľte prihlásenie a zadajte  prihlasovacie údaje.

            Novinkou je rodičovské konto: prihlasovacím menom je e-mailová adresa, ktorú ste poskytli škole. Ak neviete heslo na rodičovské konto, systém EduPage Vám ho pošle na e-mail. Pri prihlásení zvoľte "Neviem prihlasovacie meno alebo heslo". Rodičovské konto ponúka viac funkcií ako žiacky prístup. Stiahnite si aj mobilnú aplikáciu EduPage.

      • 04dec
        • Boj proti závislostiam na škole
          • Boj proti závislostiam na škole

            Spoločnosť sa stretáva čoraz viac s problematikou závislostí rôznych druhov. Preto je dôležité, aby sa deti už v školskom veku stretávali s vysvetľovaním mnohých javov, ktoré so závislosťami súvisia. Aj na našej škole sa venujeme prevencii voči takémuto spôsobu života. Jednou z ciest  sú besedy na rôzne témy podľa ročníkov.

            15. 11. sa uskutočnila beseda pre ôsme ročníky na tému:

             Týždeň boja proti drogám na školách.

            Drogy sa stávajú závažným problémom dnešnej doby a súčasnej spoločnosti. Drogová problematika už dávno nie je problémom iba určitej skupiny konzumentov, ale stáva sa aj problémom detí a mládeže. Na nebezpečenstvo drog, závislostí a ako im predchádzať bola zameraná  beseda žiakov so  zamestnankyňou Regionálneho  úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom.

            Svetový deň boja proti AIDS – Deň červených stužiek

             3. 12. si žiaci deviatych ročníkov pripomenuli tento deň.

            Od roku 1988 je 1. december Svetovým dňom boja proti AIDS. V tento deň, viac ako inokedy, poukazujeme na zákernosť vírusu HIV a na narastajúci počet ľudí chorých na AIDS. Spolupatričnosť s obeťami vyjadrujeme symbolicky červenou stužkou pripnutou na oblečení. Tento deň si pripomenuli aj naši deviataci. Odbornou prednáškou a filmom Anjeli dostali od pracovníčky Krajského úradu verejného zdravotníctvo množstvo zaujímavých a nových informácií o víruse HIV, ochorení AIDS, o prenose ochorenia i o štatistikách a možnostiach prevencie. Po prednáške deviataci  vytvorili živú červenú stužku ako prejav solidarity s obeťami.

            Touto cestou chcem poďakovať všetkým deviatakom za spoluprácu a vyjadrenie podpory tejto akcie červeným oblečením.

                                                                 koordinátorka prevencií M. Bartková

      • 03dec
          • Hlasovanie

            Základná škola Jána Zemana sa zapojila do projektu o Street workoutové ihrisko. Tri školy s najvyšším počtom hlasov získajú ihrisko v hodnote 10 000 €, 5 000 € a 2 500 €. Dňa 02. 12. 2019 bolo spustené bezplatné online hlasovanie s možnosťou hlasovať aj viackrát (počet získaných hlasov bude zverejnený na ich facebookovej stránke). Hlasovať môžete na uvedenom linku do 28. 02. 2020. Našej škole bolo priradené číslo 49.

            https://www.mozebyt.sk/all-star-school/videa-hlasovanie-2019/

             

            Ďakujeme za pomoc a podporu!

      • Kontakty

        • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
        • 0456857317
        • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
        • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje