• 12jún
          • FANTASTICKÝ ÚSPECH SIMONKY

            Veľkým prekvapením a o to viac potešením je umiestnenie žiačky 3. B Simonky Moravčíkovej na 2. mieste v krajskom kole celoslovenskej súťaže detí v interpretácii ľudovej piesne ,,Slávik Slovenska 2023" v 1. kategórii.

            Súťaž sa konala 9. 6. 2023 v koncertnej sále Konzervatória J. L. Bellu v Banskej Bystrici. O umiestnenie súťažilo13 interpretov z okresov Banskobystrického kraja ako napr. B. Bystrica, B. Štiavnica, Kremnica, Zvolen, Veľký Krtíš, Krupina, Revúca, Lučenec, Rimavská Sobota, Poltár, Hriňová. Na súťaži vládla príjemná atmosféra: cez prestávky spevákov spojila neodolateľná muzika a krásne spevy.

            V obrovskej konkurencii a z tak rázovitých oblastí Slovenska (Poltár, Hriňová) známymi svojimi krojmi, spevmi, muzikou, dokázala Simonka ,,vybojovať" už na 1. ceste za brány školy neuveriteľné 2. miesto! Za hudobný sprievod, ochotu a podporu ďakujeme p. učiteľovi Filipovi Urdovi zo ZUŠ v Novej Bani.

            V 2. kategórii nás mala reprezentovať žiačka 4. C Katka Drgoňová, ktorá náhle pred súťažou ochorela.

            Odchádzali sme s obrovskou radosťou a nádejou, lebo sme zažili, že je ešte na Slovensku veľa talentovaných detí, pre ktoré je ,,spev najmilšie potešenie".    

             

            Renátka Kotorová

      • 10jún
          • S DUCHMI NAŠEJ ŠKOLY V NOCI

            dňa: 02. 06. 2023

            čas: 18:00 – 7:00 (03. 06. 2023)

            hlavný sponzor: COOP Jednota ŽARNOVICA

            organizátor (HVIEZDY NOCI): 9.A a 9.B

            zúčastnení (POKUSNÉ KRÁLIKY): 5.A, 5.B, 6.A, 6.B

            dozor (OBETE): Banacká, Ivanová, Dojčán, Dojčánová, Maslenová

            „ŠTÁTNA NŠPEKCIA“: mamičky deviatakov

            DEMPSEY a MAKEPEACEOVÁ: chlapci (Miloško a Paľko)  z mestskej polície

            Program:

            • Športové hry (vybitie energie)
            • Odber stravy – párky (dobitie energie)
            • Discopárty ( dance, dance, dance,...)
            • HRA ZAČÍNA...( „vražda“, „vyvolávanie duchov“, „špágátovisko“,  „plašenie“, „nájdi číslo, inak zomrieš“, „nemocnica“, „vylovenie loptičky“, „záchrana parFáka“ )
            • Rozprávka na dobrú noc (horor)
            • Spánok (akože, nikto nespal...)
            • Ranná rozcvička na ihrisku (bŕŕŕŕ...)
            • VEĽKÉ UPRATOVANIE

            Ďakujeme za nočnú návštevu príslušníkom Mestskej polície NB, ktorí prišli na podnet  starostlivej obyvateľky mesta Nová Baňa, ktorá sa chcela uistiť, či je v škole všetko v poriadku..

            ZÁVER:

            ORGANIZÁTOR – ŠŤASTNÍ!    ZÚČASTNENÍ – UNAVENÍ, SPOKOJNÍ!    DOZOR – NADŠENÍ, zároveň ZNIČENÍ!

            Vaši deviataci

      • 09jún
      • 09jún
          • OSLÁVILI SME S DEŤMI

            Tohtoročné MDD si naši prvostupniari spestrili návštevou vedeckého múzea Atlantis v Leviciach.

            Počas návštevy prešli množstvom zaujímavých miestností. V jednej fúkali obrovské bubliny, v ďalšej skúmali záhady ľudského tela, riešili rôzne hlavolamy, zahrali sa na staviteľov, dokonca navštívili aj miestnosť venovanú Harry Potterovi, kde pohotovo odpovedali na otázky a za odmenu si obliekli kostýmy obľúbených postáv z filmu.

            Atraktívnou súčasťou prehliadky bola miestnosť s virtuálnou realitou, kde si to niektorí užili aj s krikom.

            Čerešničkou na torte bol nákup v obchodíku so suvenírmi, kde si každý našiel nejakú maličkosť, ktorá potešila detskú dušičku. Výletu zdar a niekedy ešte určite dovidenia.

             

      • 08jún
          • Škola v prírode – Valaská Belá – chata Homôlka

            Žiaci 4. A a 4. C triedy navštívili prekrásny región Slovenska , hornú Nitru a ubytovali sa v chate, ktorá nesie meno kopca, pod ktorým stoji, Homôlka.

             Hneď prvý deň si deti užívali netradičné pohybové hry a večer robili interview so svojimi animátormi a zabavili sa na večernej disco.

            Druhy deň po doobedňajšom vyučovaní sme sa vybrali na turistiku. Deti objavovali krásy prírody. Pozorovali jašterice, rastliny, ktoré našli na lúke. Zážitkom bolo kŕmenie koní a rozhovor s majiteľkou. Po obednom odpočinku nasledoval animačný program na tému stredovek. Streľba z luku, šerm, hod vrhacími hviezdicami – shuriken, hod  kopijou, zápasenie. Po večernej opekačke si zahrali futbal.

            Tretí deň v rámci doobedného vyučovania žiaci tvorivo pracovali v skupinách na výrobe plagátov. Krásnymi výhľadmi sme sa potešili pri turistickej prechádzke v neďalekej prírode. Poobedným animačným programom si deti zábavným spôsobom precvičili finančnú gramotnosť v hre Markety. Svoje znalosti z rôznych oblastí využili vo vedomostnom kvíze. Odvážni dobrovoľníci mali možnosť sa zúčastniť nočnej hry.

            Štvrtý deň sme navštívili sklársky skanzen, kde sme videli sklárske umenie, rôzne techniky pri výrobe zo skla. Po návrate si deti  na MDD zvolili animačný program podľa vlastného výberu. Posledný večer bol rozlúčkový a pri takzvanej „ďakovačke“ si deti poriadne poplakali. Smútok z odchodu ale zahnali rozlúčkovou disco.

            Sme veľmi pyšní na našich žiakov. Každý, kto sa s nami stretol – animátori, pani zdravotníčka, tety kuchárky, pani učiteľky z Pezinka, ktoré tam boli s nami, pán Dolinaj – sklár, ocenili ich slušné správanie, komunikáciu, záujem a nadšenie.

            Evka a Renka

      • 08jún
      • 08jún
      • 06jún
      • 06jún
          • Zdokonaľovací plavecký výcvik 6. B triedy

            Žiaci 6. B triedy absolvovali počas minulého týždňa zdokonaľovací plavecký výcvik. Výcvik sa konal v priestoroch hotela Sitno vo Vyhniach. Počas výcviku žiaci prešli cvičeniami určenými na dýchanie a splývanie, ktoré sme realizovali hlavne pomocou hier. Každým dňom si zlepšovali svoje plavecké zručnosti a učili sa správnu techniku plaveckých štýlov (prsia, kraul, znak). Za odmenu, že žiaci boli disciplinovaní, pani manažérka B. Dávidová povolila párkrát sa spustiť na tobogane či na chvíľku nahliadnuť do wellnessu. Asi najočakávanejšie boli preteky, na ktoré sme sa počas celého plaveckého kurzu pripravovali. Preteky prebiehali v posledný deň kurzu, kde úlohou žiakov bolo preplávať 2 x 16m ľubovoľným spôsobom. Súťažilo sa v dvoch kategóriach – chlapci, dievčatá. Najrýchlejší boli nasledovní žiaci:

            DIEVĆATÁ:

            1. miesto: Sabina Zigová
            2. miesto: Nelly Herczegová
            3. miesto: Michaela Ditteová

             

            CHLAPCI:

            1. miesto: Šimon Katreniak
            2. miesto: Matúš Uškrt
            3. miesto: Kristián Medveď

            Najdôležitejšia bola radosť žiakov z pohybu vo vode, čo bolo na ich tvárach vidieť. Celkovo sme boli na našich žiakov pyšní, lebo sa všetci veľmi snažili a každým dňom aj zlepšovali. Dúfame, že si deti z plaveckého výcviku odniesli veľa pozitívnych zážitkov a nové zručnosti, ktoré budú ďalej rozvíjať so svojimi rodičmi.

            Lucia Považanová

      • 06jún
      • 05jún
      • 02jún
      • 02jún
      • 02jún
      • 01jún
          • Školský pohár SFZ - futbal žiakov ZŠ- Krajské kolo

            Našou poslednou futbalovou súťažou bolo KRAJSKÉ KOLO ŽIAKOV, ktoré sa konalo v Banskej Bystrici. Žiaci sa veľmi tešili, nakoľko sa nám podarilo si vybojovať POSTUP NA KRAJ.

            Pre nás bolo krajské kolo „trošku“ aj smolou, nakoľko deň pred súťažou sa nám zranil brankár a družstvo oslabila aj chorobnosť hráčov.

            Aj napriek tomu sa naši žiaci sa umiestnili na KRÁSNOM 4. MIESTE a každému žiakovi po zápase podal ruku MAREK HAMŠÍK, čo bolo pre nich zážitkom.

            Ďakujem všetkým žiakom za reprezentáciu a hlavne, že bojovali v každom zápase.

            Našu školu reprezentovali: Róbert Mánik, Martin Žembery, Martin Budinský, Dávid Muller, Samuel Titurus, Martin Svetík a Oliver Považan.

            Majka Rudzanová

      • 01jún
      • 01jún
      • 31máj
          • POZRITE SI VIDEÁ - ZDOKONALILI SME SA V PLÁVANÍ - 6. A

            V dňoch 22. 5 - 25. 5 sa žiaci 6.A triedy zúčastnili plaveckého výcviku v hotely Sitno vo Vyhniach.

            Počas 4 dni sa zdokonaľovali v plaveckých štýloch Kraul, Prsia a Znak.

            Nechýbal ako vždy ani oddych v teplom bazéne, tobogány a ak nám to počasie dovolilo aj slnenie sa na lehátkach. Posledný deň absolvovali plavecké preteky. Bojovali o medaile a diplomy.

            Výsledky:

            Dievčatá: 1. Vanda Chudániková 2. Anna Muchová 3. Lea Mária Lacová

            Chlapci: 1. Tim Kopernický 2. Peter Maruška 3. Filip Andrášik

            M. Andrášiková

      • 31máj
          • Super výkony našich atlétok a atlétov

            Veľké ďakujeme a tiež veľká pochvala patrí našim atlétkam a atlétom, ktorí sa dňa 24. 05. 2023 (streda) zúčastnili Okresného kola v školskej atletike starších žiačok a žiakov na atletickom štadióne pri ZŠ Žarnovica.

            Športovci podali skvelé výkony v podobe výborných výsledkov. Súťažilo sa v šiestich disciplínach – beh na 60 m, 800 m (dievčatá) 1000 m (chlapci), štafeta 4x60 m, skok do výšky, skok do diaľky, vrh guľou a hod vortexom. Táto súťaž mala nasledovné pravidlá, ktoré platili rovnako pri žiačkach aj žiakoch - žiačka mohla štartovať najviac v dvoch disciplínach a v štafete. Za družstvo mohli štartovať najviac tri žiačky v jednej disciplíne, z ktorých jedna najlepšia bodovala. Družstvo mohlo tvoriť maximálne 6 žiačok a minimálne 4 žiačky. Na krajské kolo mohlo postúpiť iba víťazné družstvo, jednotlivci tento rok, bohužiaľ, nepostupovali.

            Naše družstvá tvorili:

            ŽIAČKY – Barbora Gajdošová (6. A), Simona Kamenská (8. A), Olívia Trubanová (8. B), Viktória Vozárová (8. B), Viktória Forgáčová (9. A), Ivana Kyseľová (9. A),  ktoré vybojovali v celkovom poradí - 2. miesto.

            ŽIACI – Martin Žembery (7. A), Róbert Mánik (7. B), Martin Beluský (8. A), Adam Boroš (8. A), Marko Kocian (8. B), Adam Noga (8. C), ktorí vybojovali v celkovom poradí - 3. miesto.

                        Top výsledky dosiahli nasledovní žiaci:

            800 m: Barbora Gajdošová – 3. miesto (3:02 min),

            Štafeta 4x60 m žiačky: 3. miesto (36,5 s),

            Skok do diaľky: Olívia Trubanová (432 cm) – 1. miesto, Barbora Gajdošová (416cm) – 2. miesto, Ivana Kyselová (399 cm) – 3. miesto,

            Vrh guľou: Olívia Trubanová (8,12 m) – 1. miesto, Simona Kamenská (7,88 m) – 2. miesto,

            Hod vortexom: Viktória Vozárová (41,8 m) – 2. miesto,

            1000 m: Martin Beluský (3,07 s) – 2. miesto, Adam Boroš (3,15 s) – 3. miesto,

            Štafeta 4x60 m žiaci: 2. miesto (32,8 s),

            Vrh guľou: Jakub Noga (9,45 m) – 3. miesto,

            Hod vortexom: Martin Žembery (54,15 m) – 2. miesto.

            Vzhľadom na to, že družstvo dievčat tvorili prevažne mladšie ročníky a dokonca v družstve chlapcov sme nemali žiadne zastúpenie z deviatakov, do budúceho roka preto máme veľmi kvalitné zastúpenie atlétok a atlétov. Všetkým športovcom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme ešte mnoho úspechov v posledných súťažiach, ktoré nás čakajú v mesiaci jún – Ľahkoatletický míting, Týždeň športu.

            L. Považanová

      • 27máj
          • Dodekova Nová Baňa

            Naša kreativita a tvorivosť dostala zelenú, z čoho sa veľmi tešíme. Deti ukázali svoju predstavivosť nielen vo výtvarnej časti Dodekovej Novej Bane, ale aj v literárnej časti, v ktorej sa v tomto ročníku popasovali s neľahkým žánrom – povesťou, pričom témou oboch častí boli  letné zvyky našich predkov „Májenie až k sv. Jánovi“.

            A takto sme to zvládli a zažiarili ako letné slnko na jasnej oblohe:

            Literárna časť                                                                                              

            II. kategória                                                                                                 

            1.  Filip Andrášik, VI. A                                                                 
            2.  Filip Jezbera, VII. B                                                                                                                                                                         

            III. kategória

            1. Gregor Poduška, IX. A
            2. Zuzana Jančoková, VIII. B

            Výtvarná časť

              III. kategória

            1. Hanka Kotorová, VI. B    
            2. Adrianka Hrubá,   IV. B  
            3. Michaela Ditteová, VI. B

            IV. kategória

            2.Natália Šalková, IX. B

            3. Jakub Sabaka, VIII. A

             

            Cena Pohronského múzea Nová Baňa

            Kristína Martincová, VII. A

            Súťaž vyhlásilo CVČ Nová Baňa, ktorú podporili vlastnou tvorbou aj naše deti, ako každým rok, pričom bolo podmienkou dodržať žáner a tému.

            Všetkým zúčastneným a aj odmeneným srdečne blahoželáme a tešíme sa na ich nápaditosť aj o rok!

    • Kontakty

      • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
      • 0456857317
      • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
      • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje