• 23jún
          • OCENENIE TEJ NAJÚSPEŠNEJŠEJ

            Viktória Forgáčová je žiačkou 9. A našej školy. Okrem toho, že je celých deväť rokov vynikajúcou žiačkou, dosahuje výborné výsledky aj v mnohých súťažiach.

            Spektrum jej zamerania je široké, zaujíma ju geografia, matematika, fyzika. Školu reprezentovala aj v prednesoch poézie a prózy, Olympiáde zo slovenského jazyka a literatúry, ale k jej najobľúbenejším predmetom patrí biológia, čoho dôkazom je jej každoročná účasť na Biologickej olympiáde. V tomto školskom roku skončila v rámci kraja na krásnom desiatom mieste. Vedomosti nadobudnuté na základnej škole a svoj celoživotný záujem o biológiu bude ďalej rozvíjať na strednej škole s prírodovedným zameraním.

            Viktória je aj vynikajúca športovkyňa. Pravidelne školu reprezentovala nielen v individuálnych disciplínach, ale aj v kolektívnych.

            Všetko  dokáže zorganizovať, vybaviť, nezľakne sa žiadnej aktivity a výzvy. Viktória je šikovná, cieľavedomá, dôsledná,  ochotná, spoločenská a veľmi kamáratska a milá.  Obľúbená v kolektíve, precízna v prístupe k práci, ochotná v pomoci všetkým okolo seba, to je naša najúspešnejšia deviatačka Viki!

            ĎAKUJEME PÁN PRIMÁTOR!

      • 23jún
          • Navštívili sme mesto kniežaťa PRIBINU

            Školský rok sme sa opäť rozhodli zakončiť triednym výletom. Tohtoročným cieľom sa stala Nitra, pekné a zaujímavé mesto s bohatou históriou.

            Vyrazili sme ráno a po dlhšej ale pohodlnej ceste vlakom sme ako prvú zdolali Kalváriu. Zabezpečili sme si dobré počasie a za výstup sme boli odmenení nádherným výhľadom na celú Nitru. Dôkaz nájdete v galérii fotiek.

            Ako ďalšie bolo na rade obchodné centrum. Oba ciele, zahnať hlad a pomíňať vreckové, boli splnené.

            Po ceste na Nitriansky hrad sme si pozreli Piaristický kostol, zastavili sa na Pribinovom námestí a odfotili sa pri nádhernom morovom stĺpe. Na hrade sme si prezreli Katedrálu sv. Emeráma a dokonca sme sa pokúsili vylúštiť hlaholiku.

            Nesmela chýbať fotka s Corgoňom a nitrianskym Excaliburom na pešej zóne. Po ceste na vlakovú stanicu sme si ešte prezreli obnovenú synagógu, budovu okresného súdu a väznicu. Zvonka.

            Naša trieda rada cestuje vlakom a železnice to vedia, preto si pre nás pripravili malé dobrodružstvo. Zrušili nám vlak do Šurian a zdvorilo nás rozhlasom požiadali, aby sme si zabezpečili náhradný spôsob dopravy. Našťastie sme natrafili na príjemného  šoféra autobusu, ktorý nás spotených a unavených, bezpečne a rýchlo odviezol a my sme ten náš rýchlik nakoniec stihli.

            Výlet bol super, žiaci boli spokojní. Určite naň budeme dlho spomínať.

            Veľké poďakovanie patrí žiakom za dobrú náladu a vzorné správanie a veľké poďakovanie asistentke Veronike za pomoc pri organizácii výletu a zabezpečení fotodokumentácie.

            Martin Dojčán

      • 22jún
          • TOUR DÉ NÁBREŽNÁ V ŠKD

            Pani vychovávateľky zorganizovali besedu s mestským policajtom o dopravných predpisoch. Deti si svoje schopnosti vyskúšali v jazde zručnosti a vytvorili bicyklo - kolobežkového hada až na ulicu Nábrežná.

            NAŠE deti jazdia na bicykli a nie sú autoholici.

            Ďakujeme pánovi policajtovi Robkovi Müllerovi za priblíženie dopravných predpisov.

      • 22jún
          • Posledný tohtoročný základný plavecký výcvik

            Aj žiaci 4. C a dvaja žiaci 4. B majú za sebou plavecký výcvik. Postupne sa oboznámili s tromi plaveckými štýlmi: kraul, prsia a znak. Absolvovali množstvo zábavných prípravných cvičení a hier.

            Plávanie si spestrili v relaxačnej zóne pobytom vo vírivke s teplou vodou, kde sa chladili ľadom, čo bolo najväčšou atrakciou. A zaslúženou bodkou na konci dňa boli radovánky na tobogánoch.

            Vyvrcholením výcviku boli plavecké preteky, kde súťažili o medaily. Z pôvodných 6 plavcov a 7 čiastočných plavcov zostala na konci len jedna čiastočná plavkyňa, ostatní všetci zvládli preplávať celý bazén.

            Musíme ich pochváliť aj za disciplínu, všetci dodržiavali pokyny, a aj vďaka tomu prebehol celý výcvik bez úrazu.

            ťazmi pretekov vo voľnom štýle sa stali:

            Chlapci:

            1. miesto René Mánik

            2. miesto Marek Martinec a Martin Tužinský

            3. miesto Matias Pohorelec a Vladimír Raffaj

            Dievčatá:

            1. miesto Vivien Mollová

            2. a 3. miesto sme neudelili, pretože pretekov sa jedna žiačka nezúčastnila a druhá plávala len s pomocou.

            Všetkým gratulujeme a ďakujeme za vydarený plavecký výcvik.

            Slávka Foťková a Deniska Bátorová

      • 21jún
          • Na „Putovnej kopačke“ obhájili mladší žiaci prvenstvo

            Vyhrať ľahké nie je. No obhájiť výhru spred roka ešte ťažšie. Presne to sa podarilo nášmu tímu I.-III. ročníkov. 

            Na futbalovom turnaji "Putovná kopačka 2023", ktorú organizoval manažér mládeže MFK Nová Baňa, Igor Moško, obhájili prvenstvo. 

             

            Náš tím IV.-VI. ročníkov vybojoval 2. miesto. 

             

            Najlepším hráčom I.-III. ročníkov bol vyhlásený Peter Volentier.

            Zostava I.-III. ročníkov: 

            António Ďuriš, Tobias Ďuriš, Peter Volentier, Adrian Lenč, Noel Pallagi, Jakub Javorník, Alexej Balogh, Milan Berky, Daniel Oláh, Jozef Görči

            Celkové poradie I.-III. ročníkov:

            1. ZŠ J. Zemana Nová Baňa

            2. ZŠ Sv. Alžbety Nová Baňa

            3. ZŠ Tekovská Breznica

            4. ZŠ Župkov

            --------------------------------

            Zostava IV.-VI. ročníkov: 

            René Mánik, Martin Tužinský, Martin Pavlove, Oliver Ivanič, Peter Supuka, Tomáš Truban, Samuel Špirek, Jakub Ďurovský, Samuel Titurus, Vladimír Boroš

            Celkové poradie IV.-VI. ročníkov: 

            1. ZŠ Župkov

            2. ZŠ J. Zemana Nová Baňa

            3. ZŠ Sv. Alžbety Nová Baňa

            4. ZŠ Tekovská Breznica 

             

            Michaela Stehlíková 

      • 21jún
      • 20jún
          • PO STOPÁCH NEANDERTÁLCOV- ZÁŽITKOVÉ VYUČOVANIE SPOJENÉ S VÝLETOM

            Každé dieťa sa v škole teší na koncoročný výlet, lebo vo vzduchu je cítiť koniec školského roka a zaslúžené prázdniny. Tak sme sa aj my v 5. A a 5. B triede tejto udalosti dočkali.

            Vybrali sme sa do Bojníc, kde sme navštívili Múzeum pravekého človeka pri Prepoštskej jaskyni. Dozvedeli sme sa ako žil, čo jedol, čo si obliekal a tiež ako sa zabával. Dokonca sa na neandertálcov na chvíľu zmenili aj naše deti, atak sme spojili príjemné s užitočným, učenia sa s výletom.

            Následne sme sa poprechádzali po ZOO a obdivovali nový pavilón slonov, či vytrvalých medveďov, ktorí sa snažili dostať do kontajnera s potravou. Znakom, že sa výlet vydaril a všetkým sa páčilo, bolo spevácke sólo niektorých jednotlivcov v autobuse na ceste domov.

            Boli ste super!

            Vaše pani učiteľky Maťka Bartková a Monika Ivanová

      • 20jún
          • ZÁVER - 16. ročníka Regionálnej florbalovej ligy o pohár primátora mesta Nová Baňa

            ZVÍŤAZILI sme a dokázali sme obhájiť minuloročné prvenstvo vo florbale žiakov. Touto cestou by som chcela poďakovať mestu Novú Baňa za ceny, ako aj celoročnú podporu, pani Rajnohovej za odovzdanie medailí.

            ĎAKUJEME HOSŤUJÚCIM DRUŽSTVÁM ZA SPOLOČNE STRÁVENÉ CHVÍLE!!!

            ĎAKUJEME VŠETKÝM, KTORÍ NÁS PODPOROVALI A DRŽALI NÁM PALCE!

            Družstvo žiakov: Martin Beluský, Adam Boroš, Samuel Pacalaj, Marko Krištof, Jakub Noga a Ctibor Doubrava, v zostave chýbal Marko Kocian.

            CHALANI ĎAKUJEME, STE FANTASTÍCKÍ!!!

            Nasledovné poradie škôl:

            1. ZŠ J. Zemana Nová Baňa

            2. ZŠ s MŠ Brehy

            3. ZŠ s MŠ Hella Štiavnické Bane

            4. ZŠ F. Kráľa Žarnovica

            5. ZŠ s MŠ Veľká Lehota

            6. ZŠ sv. Alžbety Nová Baňa

            7. ZŠ s MŠ Malá Lehota

            Majka Rudzanová

      • 19jún
      • 19jún
          • Základný plavecký výcvik

            Žiaci 4. A triedy absolvovali počas minulého týždňa v hoteli Sitno vo Vyhniach základný plavecký výcvik. Počas výcviku žiaci hravou formou prešli rôznymi cvičeniami zameranými na dýchanie a splývanie.

            Postupne si osvojili správnu techniku plaveckých štýlov - prsia, kraul, znak. V posledný deň kurzu si žiaci zmerali sily preplávaním bazéna (16 m) na čas v ľubovoľnom štýle. Súťažilo sa v dvoch kategóriách - chlapci, dievčatá.

            Za to, že žiaci boli vždy veľmi disciplinovaní a snaživí, mohli si každý deň aspoň na chvíľočku zašantiť na tobogánoch.

            Evka Lalková

      • 18jún
      • 18jún
      • 16jún
          • SPUSTILI SME SmartBooks - revolúciu v učení

            Milí rodičia, v týchto dňoch Vaše deti a naši učitelia dostali prístupové údaje do SMARTBOOK- inteligentné učenie. Deti spolu s ich učiteľmi i po vyučovaní si budú môcť bezplatne v pilotnej fáze skúšať v mesiacoch JÚN- SEPTEMBER INTELIGENTNÉ UČENIE SA.

            Prvá inteligentná hravá cvičebnica žiaka vyskúša, vysvetlí mu, čo nevie a precvičuje ho až do naučenia sa spolu s ich facilitátormi - ich učiteľmi i samostatne. Obsahuje celé učivo ZŠ. Inteligentný softvér bude každodenným užitočným nástrojom pri príprave a realizácii vyučovania. Dieťa sa učí s pomocou toho, čo ho baví, hrou na mobile, tablete...

            PRAJEME VEĽA ZDARU!

      • 16jún
      • 16jún
          • Niekedy stačí málo

            V tomto čase prežívam posledné dni s mojimi deviatakmi a môžem úprimne povedať, že mi bude za nimi veľmi smutno. Čas však nemožno spomaliť ani zastaviť a na predchádzajúcich päť rokov s nimi mi ostanú pekné spomienky.

                           V dobrom budem spomínať aj na ich rodičov, ktorí mi boli v mnohých smeroch nápomocní. Chcem vyzdvihnúť ich záujem o úpravu triedy počas celých piatich rokov.  Poslali vianočné ozdoby na stromček, výzdobu na nástenku, hygienické potreby aj nad rámec dohodnutého. Pani Marcelka Šipikalová po celú dobu aranžovala pre triedu ikebany, vyrobila krásnu vázu, ktorú doplnila kvetmi, z textilu spravila srdiečka i veľkonočné vajíčka. Ukázala deťom, že prostredie, v ktorom trávia polovicu dňa, je možné zútulniť aj za málo peňazí.

             Deti neničili predmety vyrobené a poslané rodičmi, vážili si snahu a prácu rodičov. V triede udržiavali počas dňa poriadok, cítili sa trochu ako doma. V deviatom ročníku sami zhotovili vianočného soba a malú stoličku pod kvetináč.

            Ďakujem rodičom IX. B triedy za ich úprimný záujem, želám im do budúcna mnoho radosti z ich detí. Mojim deviatakom želám všetko najlepšie a krásny život!

            Slávka Dojčánová

      • 15jún
      • 15jún
          • "Spojme sily pre dobrú vec!!!!!"

            "Spojme sily pre dobrú vec"

            Srdečne Vás pozývame na spoloččistenie Novobanského potoka v piatok 16.júna 2023 v dopoludňajších hodinách.

            Vrecia na odpad a rukavice sú zabezpečené.

            Začiatok 8:30 na školskom dvore pod javorom.

            Ak sa k nám chcete pripojiť napíšte nám do komentu. Veľmi nás tým potešíte.

            ĎAKUJEME !

      • 15jún
          • Hurá! Piatok.

            Ide sa kúpať do Tatralandie. Žiaci 6. A triedy zažili krásny výlet do Liptovského Mikuláša. Napriek všetkým nepriaznivým predpovediam, počasie nám prialo. Napokon svietilo slnko a bolo teplo. Žiaci si užili topogany a bazény. A na záver - chutný obed.

            Alla Banacká

      • 13jún
          • Termosnímkovanie v našej škole

            Viete akú teplotu má asfaltová strecha pri zamračenej oblohe v týchto dňoch, alebo či zostane tepelná stopa na dreve, na ktorom sme predtým mali položenú ruku?

            Na tieto a mnoho ďalších otázok našli deti odpoveď počas návštevy p. Dominika Špiláka z projektu "Voda pre našu budúcnosť".

            Pomocou termokamery, ktorú priniesol mali možnosť deti z kolégia Zelenej školy a niekoľko vybraných žiakov manipulovať. Pod ich rukami tak vzniklo množstvo zaujímavých snímok, pri ktorých mali zároveň možnosť priamo pri snímkovaní vidieť teplotu jednotlivých povrchov.

            Ďakujeme p. Špilákovi za spestrenie dňa a ďalšiu novú skúsenosť.

            Môžete si skúsiť tipnúť, ktoré miesta sme v našej škole fotili...

            koordinátorka projektu Evka Sučanová

      • 13jún
    • Kontakty

      • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
      • 0456857317
      • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
      • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje