• 21jún
        • Martušky v akcii
          • Martušky v akcii

            Tridsaťčlenná skupina žiakov 9. ročníka, plus traja učitelia, sa vybrala 30. mája - 31. 05. 2018 na "trip to Poland". V Krakove, v parku  Wawela, sme sa stali členmi multi-kulti poľsko-slovenského eltiného klubu "Martušiek". Naša vtipná sprievodkyňa sa volala Marta a podľa nej sme získali meno pre celú našu skupinku. Pod jej vedením sme spoznávali históriu Krakova, pričom sme začali v parku Wawela, kde sme absolvovali prehliadku katedrály, kostola, do ktorého veľmi rád chodil Ján Pavol II., taktiež najstaršej krakovskej univerzity a navštívili sme aj židovskú štvrť.

            Na druhý deň nás čakali nezabudnuteľné spomienky v soľnej bani vo Vieličke. V soľnej bani bolo príjemne chladno a "na osvieženie sme sa mohli ponúknuť" vodou s 300 g soli na 1 liter vody, čo je viac ako v Mŕtvom mori. Odporúčame vám prehliadku soľnej bane, sú v nej vytvorené úžasné priestory, skvosty a neodmysliteľnou súčasťou je kaplnka. 

            Cestou domov nás ešte vítala majestátnosť Oravského hradu, kde sme zažili "parádnu" búrku, ale plní zážitkov a šťastne a  vďační za výlet sme sa vrátili domov.

                                                                                                                                      vďační deviataci

             

            Fotoalbum

      • 08jún
        • Aj takto sa dá učiť cudzí jazyk
          • Aj takto sa dá učiť cudzí jazyk

            My, žiaci VIII. A a VIII. B triedy, sme strávili vyučovanie nemeckého jazyka trochu netradične, ale s novou skúsenosťou. Tvorili sme ,,FOTO-KOCHBUCH“( foto-knihu receptov  ). Rozhodli sme sa spoločne pre palacinky. Suroviny na cesto zabezpečila Mgr. Bagalová, za čo jej veľmi pekne ďakujeme. O náplň palaciniek sme sa postarali každý podľa vlastnej chuti. A pustili sme sa do práce! Zamiešali sme cesto a šup s ním na dvojplatničku. Potom sme napísali recept, samozrejme, po nemecky. Keď už boli palacinky hotové, stačilo ich ozdobiť. Fantázii sa medze nekládli. Niektoré palacinky vyzerali naozaj fantasticky a všetky chutili skvelo.  Samozrejme, nemohla chýbať ani dobrá nálada a hudba, o ktorú sa postarali chlapci z VIII. A. Výsledkom tejto aktivity je fotodokumentácia celej prípravy palaciniek,  popis receptu a činností v cieľovom jazyku.  

      • 07jún
        • Hasiči očami detí
          • Hasiči očami detí

            Uzemná organizácia Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Žiari nad Hronom vyhlásilA ku Dňu hasičov výtvarnú súťaž pod názvom Požiar v domácnosti.

            Šikovní výtvarníci z II. B a III. A sa rozhodli zapojiť do tejto výtvarnej súťaže. Na hodinách výtvarnej výchovy vytvárali skutočné príbehy a zobrazovali náročnú prácu hasičov. V prácach sa zamerali na príčiny požiarov v domácnosti, ktoré vznikajú z nedbanlivosti a nepozornosti pri manipulácii s ohňom, nebezpečné hry so zápalnými prostriedkami, horľavými látkami a zábavnou pyrotechnikou.

            Práce žiakov boli veľmi zaujímavé a bolo ťažko vyberať, ktoré postúpia  zo školského kola. Pri hodnotení  sme sa zamerali na grafický prejav, techniku a obsahovo zvládnutie danej témy.

            Z prác, ktoré boli zaslané  do regionálneho kola, bola úspešná  Alexandra Moravčíková   z III. A, ktorá obsadila 1. miesto v kategórii do 9.rokov.

            Z krásneho úspechu sa tešíme a  Alexandre prajeme ešte veľa krásnych výtvarných úspechov.

             

             

                                                                                                                                     Mgr. Beniaková

      • 04jún
        • Popoludnie s maminkami
          • Popoludnie s maminkami

            Dňa 31. mája 2018 sme mali v II. C triede veselé popoludnie . Pozvané boli všetky maminky, pre  ktoré sme mali nachystaný krátky program a plno spoločných aktivít, pri ktorých mohli zabudnúť na každodenné starosti a naplno si užiť svoje dieťa. Každá maminka si vypočula vyznanie svojho dieťaťa o tom, ako ju ľúbi a prečo . Pre maminky sme spolu prichystali  aj  sladké prekvapenie v podobe nepečenej torty. Zabavili sme sa  pri rôznych aktivitách, zasúťažili si a prví traja, ktorí získali v súťažiach najviac bodov,  vyhrali  sladké keksíkové medajly. Najviac sme sa nasmiali na hláškach  detí, ktoré zbierala na hodinách p. učiteľka počas celého školského roka. Deti obdarovali maminky vlastnoručne vyrobenými darčekmi.   Domov sme všetci odchádzali s dobrou náladou a peknými spoločnými zážitkami.

            Mgr. Eva Sučanová

            (pozri Fotoalbum)

             

      • 01jún
        • Bronzoví florbalisti
          • Bronzoví florbalisti

             

            V školskej florbalovej lige „O pohár primátora“ si naši žiaci v zápolení  ôsmich družstiev vybojovali zaslúžené 3. miesto. O bronz v 13. ročníku bojovali B. Libárik, S. Horniak, J. Polc, P. Gutyan,  F. Švaral, T. Kokoška, G. Debnár, S. Babicová, T. Kunc.  Pitný režim, medaily, diplomy aj putovný pohár na súťaž poskytol Mestský úrad Nová Baňa, za čo mu vyslovujeme úprimné poďakovanie.

      • Kontakty

        • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
        • 0456857317
        • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
        • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje