• 03okt
      • 01okt
          • NAJKRAJŠÍ DEŇ V ŽIVOTE - Európsky deň jazykov na 1.stupni - RADOSŤ BYŤ UČITEĽOM

            Tento rok sme poňali tento DEŇ VO VEĽKOM ŠTÝLE. Každá triedna pani učiteľka si vybrala JEDNU KRAJINU a PREVIEDLA ŇOU DETI pomocou rôznych ZAUJÍMAVÝCH AKTIVÍT.

            V MAĎARSKU bola každá aktivita uvedená v maďarčine a deti sa naučili počítať, zatancovali si ČARDÁŠ a za odmenu ochutnali MAĎARSKÚ KLOBÁSU a pozreli si MIAZGOVCOV v slovenčine aj maďarčine.

            V GRÉCKU spoznali grécku ALFABETU, ornament MEANDER, zatancovali si GRÉCKY TANEC, spoznali heslo novodobých OH "rýchlejšie, vyššie, silnejšie" a ochutnali špecialitu TZATZIKY.

            V ANGLICKU sa hravo oboznámili s krajinou, pozreli si krátku prezentáciu, kde zistili, čo všetko pochádza zo SPOJENÉHO KRÁĽOVSTVA, skladali PUZZLE, vyfarbovali vlajku, stavali BIG BEN, vyrábali KRÁĽOVSKÚ KORUNU a osviežili sa pravým ANGLICKÝM ČAJOM.

            V ČESKU spoznali geografické zaujímavosti a pamiatky, spievali ČESKÉ PIESNE a tancovali. Za odmenu ich pohostil Honzo MORAVSKÝMI KOLÁČMI.

            V RAKÚSKU plnili rôzne úlohy zamerané na získavanie informácií o krajine – NÁRODNÉ JEDLO, zaujímavé miesta. Pomocou obrázkového slovníka sa učili slová PO NEMECKY. VIEDENSKÝ VALČÍK si pozreli v podaní starších žiakov a naučili sa základný krok.

            Vo FRANCÚZSKU sa oboznámili s mapou, vynálezmi, osobnosťami a zaujímavosťami, skúšali čítať BREILOVO PÍSMO, učili sa FRANCÚZSKE FRÁZY, šili LEVANDUĽOVÉ VRECÚŠKA a ochutnali FRANCÚZSKY SALÁM S LIESKOVÝMI ORIEŠKAMI.

            V POĽSKU si pozreli mapu, porovnávali Slovensko a Poľsko v počte obyvateľov, hovorili o BALTSKOM MORI, v prezentácií si pozreli zaujímavosti, osobnosti, jedlá a naučili sa pár POĽSKÝCH SLOV. Prváci vyfarbovali vlajku, starší vypĺňali tajničku a štvrtáci si aj zatancovali MAZURKU.

            V TALIANSKU tvorili mapu z CESTOVÍN, vypĺňali pracovné listy, z ktorých sa dozvedeli farby na zástave, zahrali si taliansko - slovenské pexeso, a to všetko za prezentácie najkrajších  kútov TALIANSKY a jemných melódií TALIANSKEJ HUDBY.

            Každá trieda mala svoj CESTOVATEĽSKÝ PAS, do ktorého po splnení aktivít dostali malú VLAJKU daného ŠTÁTU.

            DEŤOM sa deň VEĽMI PÁČIL, zážitky v nich DOZNIEVALI ešte NIEKOĽKO DNÍ, dokonca padli slová, že to bol NAJKRAJŠÍ DEŇ V ICH ŽIVOTE.

            A pre takéto okamihy je RADOSŤ BYŤ UČITEĽOM.

    • Kontakty

      • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
      • 0456857317
      • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
      • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje