• 30máj
        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

            Mesiac apríl a máj bol pre našich žiakov mimoriadne úspešný.

            V apríli bojovali naše dve siedmačky Veronika Kyseľová a Martina Kožinová s početnou konkurenciou v okresnom kole Biologickej olympiády kategórie D. Obidve dievčatá mali premiéru a medzi 13 žiakmi sa nestratili. Martina obsadila 6. miesto a Veronika okresné kolo vyhrala. V budúcom školskom roku sa ako ôsmačky môžu vo vyššej kategórii prebojovať aj do krajského kola a pokúsiť sa tak dosiahnuť na triumf Filipa Švarala, ktorý tento školský rok kategóriu C v krajskom kole vyhral.

            Tomuto mimoriadne šikovnému chlapcovi sa v apríli podarilo vyhrať aj okresné kolo Biologickej olympiády kategórie C a v krajskom kole v máji siahal až na najvyššie méty, keď so stratou pár bodov na víťaza obsadil 3. miesto.  Filip je deviatak a v júni našu školu opustí, ale navždy ostane v mojej mysli, ako veľmi skromný, šikovný, cieľavedomý, priateľský a mimoriadne nadaný žiak. Som presvedčená, že si pôjde za svojím cieľom a ja po rokoch budem môcť s radosťou spomínať, že som tohto dobrého chlapca mala česť učiť.

            Mám však radosť, že na našej škole záujem o biológiu neklesá, aj vďaka Filipovi, ktorý je príkladom pre mnohých žiakov, konkrétne aj pre Veroniku a Martinu, ktoré majú ambíciu ho nasledovať. Verím, že sa im to aj podarí, pretože obidve sú veľmi šikovné, cieľavedomé a nadané.

            Martine, Veronike a Filipovi k dosiahnutým úspechom srdečne blahoželám a prajem im všetko dobré!

                                                                                                                                                M. Maslenová

      • 30máj
        • FUTBALISTKY NA HRABINÁCH STRIEBORNÉ
          • FUTBALISTKY NA HRABINÁCH STRIEBORNÉ

             

            Pri príležitosti Európskeho futbalového týždňa usporiadal Domov sociálnych služieb Hrabiny priateľský futbalový turnaj dievčat. Uskutočnil sa 28. mája so začiatkom o 9.00 hod. Snahou DSS Hrabiny je integrovať klientov so zdravotným postihnutím do spoločnosti na základe princípov akceptovania, porozumenia a rešpektu pod heslom „Dajme spolu gól“. Cieľom športovej udalosti bolo dostať každé dievča na futbalové ihrisko.

            Priateľského dievčenského futbalového turnaja sa okrem našej školy zúčastnila Cirkevná ZŠ sv. Alžbety v Novej Bani, Špeciálna ZŠ v Novej Bani, Špeciálna ZŠ v Žarnovici, Gymnázium F. Švantnera v Novej Bani a športový oddiel DSS Hrabiny.

            Podľa pôvodného plánu sa turnaj mal uskutočniť na vonkajšej trávnatej ploche, no dážď napokon rozhodol o tom, že sa zápasy odohrali v telocvični DSS. Dievčatá hrali 2x5 minút s tromi hráčkami v poli.

            Naše dievčatá sa predviedli v piatich stretnutiach, z ktorých štyri vyhrali a jeden, avšak veľmi tesne (1:2), so súpermi zo Špeciálnej ZŠ v Žarnovici o gól prehrali, za čo si vybojovali krásne druhé miesto. Hráčky predviedli kolektívny výkon, disciplinovanosť, prejavili súdržnosť, k súperom prechovávali spolupatričnosť a vzájomnú podporu. Do zápasov vnášali športového ducha, dodržiavali pravidlá fair-play, za čo im vyjadrujem veľkú pochvalu.

            Usporiadateľ DSS Hrabiny vynikajúco zvládol organizáciu. Reagoval flexibilne a v neposlednom rade pre nás pripravil fantastické občerstvenie. Bol to úžasný deň.

             

             

            Súpiska hráčok:

            1. Ema Müllerová, VIII. A

            2. Erika Orgonášová, IX. A

            3. Lucia Pajerská, IX. B

            4. Karin Šmondrková, VIII. B

            5. Viktória Barniaková, VIII. B

            6. Tímea Polcová, VIII. B

             

            Michaela Kúdeľová, DiS.

      • 27máj
        • Atletika Žarnovica
          • Atletika Žarnovica

            V priestoroch športového areálu ZŠ Žarnovica sa konalo 20. 05. 2019 okresné kolo družstiev a jednotlivcov základných škôl v atletike. Súťažilo sa v disciplínach: 60 m, 300 m, 800 m dievčatá, 1000 m chlapci, v skoku do výšky, v skoku do diaľky, vo vrhu guľou (dievčatá 3 kg, chlapci 4 kg), v hode kriketovou loptičkou a v štafete 4 x 60 m. Všetky disciplíny sa odohrávali na športovom areáli okrem skoku do výšky, ktorý sa odohrával v priestoroch telocvične. Z našej školy sa okresného kola zúčastnilo 10 žiakov a 7 žiačok. Dozor a zároveň funkciu rozhodcov na vrhu guľou robila Miška Kúdeľová a ja, Lucia Považanová. Po prebehnutí všetkých súťaží, nastalo okolo obeda vyhodnotenie. V kategórii družstiev chlapci obsadili 2. miesto a dievčatá obsadili 3. miesto.V kategórii jednotlivcov sa naši študenti umiestnili nasledovne:

            1. MIESTO:

            Nikoleta Forgáčová - skok do výšky

            Martin Lenart - vrh guľou

            Patrik Žigmund - hod kriketovou loptičkou

            2. MIESTO:

            Ema Müllerová - hod kriketovou loptičkou

            Martin Lenart - skok do výšky

            3. MIESTO

            Natália Miháliková - vrh guľou

            Patrícia Tužinská - beh na 300 m

            Matej Polc - vrh guľou

            Gabriel Debnár- skok do výšky

            Ďakujeme žiakom, ktorí aj napriek tomu, že sa neumiestnili, s veľkým nasadením reprezentovali ZŠ Jána Zemana. Boli to: Kristína Valová, Veronika Kyselová, Soňa Medveďová, Samuel Tököly, Martin Žňava, Alex Šrank, David Gálus, Tomáš Pacalaj a Jakub Valo. 

            Traja žiaci – Nikoleta Forgáčová, Martin Lenart a Patrik Žigmund - nás reprezentovali 23. 05. 2019 na krajskom kole atletiky v Banskej Bystrici.

            PaedDr. Lucia Považanová

      • 09máj
        • Oznam
          • Oznam

            ZŠ Jána Zemana Nová Baňa oznamuje, že dňa 17. 05. 2019 nebude prebiehať vyučovanie z dôvodu udelenia riaditeľského voľna. V prevádzke nebude ani školská jedáleň, ani ŠKD.

      • 14máj
        • Englishweek
          • Englishweek

            V termíne od 6. mája  do 10. mája prebiehal v našej škole „Englishweek“.  Privítali sme anglicky hovoriacu lektorku, Ciaru Stanton z Írska. Spolu 31 žiakov zo 4. až 7. ročníka si týždeň  intenzívne precvičovalo angličtinu. V „anglicky hovoriacom“ prostredí strávili každý deň 3 hodiny.  Ciara pre nich pripravila rôzne cvičenia, aktivity a témy.                                          

             Podľa vyjadrenia žiakov a niekoľkých rodičov bol kurz prínosom, lebo žiaci boli nútení komunikovať s Ciarou len po anglicky. Mnohým to ale nedalo a naučili slečnu lektorku aj niekoľko slov po slovensky. Bolo pre nich veľkou zábavou, keď sa snažila vysloviť slová  ako „guľôčka“ alebo „čučoriedka".

            Ak sa podarí, Englishweek by sme si zopakovali aj v nasledujúcich školských rokoch.    V závere žiaci dostali certifikát o absolvovaní kurzu.        (foto - pozri galériu)

            Thank you, Ciara.

                                                                                                                                                  Mgr. Zuzana Floreková

      • 14máj
        • Úspešná riešiteľka matematických súťaží
          • Úspešná riešiteľka matematických súťaží

                 Každoročne klesá záujem žiakov o riešenie náročných úloh Matematickej olympiády. Lenku  Šutkovú, žiačku VII. B triedy, náročnosť úloh ani podmienka písať komentované riešenia neodrádza.

                 V tomto školskom roku správne vyriešila všetkých šesť úloh domáceho kola, čím si zabezpečila účasť v okresnom kole. V ňom využila výborné logické myslenie,  matematické vedomosti a získala 1. miesto.

                 Chuť súťažiť v matematických súťažiach Lenka ukázala aj v Pytagoriáde, kde takisto vyhrala 1. miesto v okresnom kole.

                 Lenke srdečne blahoželáme! Do budúcna jej želáme veľa chuti a vytrvalosti pri riešení matematických súťaží i korešpondenčných seminárov.

             

                                                                                                                                            S. Dojčánová

                                                                                                                                    vyučujúca matematiky

      • 27máj
      • Kontakty

        • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
        • 0456857317
        • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
        • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje