• 19feb
        • LYŽIARSKY A SNOUBORDOVÝ VÝCVIK
          • LYŽIARSKY A SNOUBORDOVÝ VÝCVIK

            10. – 14. 02. 2020 sme sa konečne dočkali dlho organizovaného lyžiarskeho a snoubordového  výcviku. Kde? No predsa opäť na Táľoch. Tohto kurzu sa zúčastnilo 40 žiakov, a to prevažne zo siedmeho ročníka, ktorí využili štátnu dotáciu. K nim sa prihlásili ďalší žiaci z ôsmeho a deviateho ročníka.

            Konečne nastal vytúžený pondelok, 10. 02. 2020. Žiaci plní očakávaní nasadli do autobusu od pána Štrbu, ktorý nás o necelú hodinu a pól odviezol do obce Bystrá - Penzión Bystrinka. Ubytovali sme sa podľa vopred rozdelenej „pasportizácie“. V penzióne nás privítali obedom a o 13.00 sme mali pristavený skibus, ktorý nás vozil podľa dohovoreného času do rezortu Ski Tále, vzdialeného asi 3 km od penziónu. Hneď v prvý deň boli žiaci rozdelení do troch skupín - Snoubordisti pod vedením Bohuslavy Gajdošovej a pokročilí lyžiari pod vedením Denisy Bátorovej. Tento rok bolo obrovské množstvo lyžiarov začiatočníkov, tak sa im v prvý deň venovali dve inštruktorky, a to Mariana Andrášiková a ja, Lucia Považanová.  

            Každý deň sa začínal o 7.00 budíkom, osobnou hygienou a o 7.15 sme absolvovali krátke rozbehanie sa a rozcvičku na čerstvom vzduchu. O 7. 30 sme absolvovali výdatné raňajky formou švédskych stolov. Žiaci počas dňa plnili výcvikový plán v čase cca od 8.45 do 12.00 hod. a poobede cca od 13.30 do 16.00 hod. Medzitým bola obedňajšia prestávka v Penzióne Bystrinka. Výnimkou bola streda, kedy si žiaci mohli vybrať, či  navštívia Wellness Bystrá alebo Bystriansku jaskyňu, kde mohli vidieť netopiere v blízkosti. Poobede sme sa opäť venovali deťom a zdokonaľovaniu už naučených pohybov. Žiaci rýchlo napredovali a zdokonaľovali sa.

            Každodenná činnosť žiakov bola vyhodnotená po večeri, kde sa žiaci dozvedeli aj plán na ďalší deň. Každý večer sme žiakom chodili bodovať izby. Vo štvrtok dopoludnia sme pre žiakov zorganizovali preteky na profesionálnej slalomovej dráhe, ktoré boli dobrovoľné, kde sa „bojovalo“ o medaily a diplomy v kategóriách lyžiar dievča, lyžiar chlapec a snoubordista. Vo štvrtok večer v záverečnom vyhodnotení lyžiarskeho výcviku boli ocenení najlepší pretekári z jednotlivých kategórií. Taktiež nám štvrtkový podvečer spríjemnila pani zdravotníčka Iveta Šurianska, ktorá nám porozprávala o zážitkoch zo svojej roboty – záchranár. Rodina Riška Halabuka zabezpečila pre všetkých účastníkov lyžiarskeho a snoubordového výcviku sladké odmeny, ktoré boli použité aj pri vyhodnotení najrýchlejšie učiaci sa lyžiar, lyžiarka, resp. snoubordista, a aj pri vyhodnotení čistoty v izbách.

             

            VYHODNOTENIE PRETEKOV:  

            Kategória  lyžiar dievča:

            1. miesto Patrícia Tužinská, 2. miesto Hana Jančoková.

             

            Kategória lyžiar chlapec:

            1. miesto Tobias Kováč, 2. miesto Samuel Suchý, 3. miesto Oto Baranec.

             

            Kategória snoubordista:

            1. miesto Dominik Krajčovič, 2. miesto Žaneta Gajdošová.

             

            VYHODNOTENIE PORIADKU V IZBÁCH:

            1. miesto: Oto Baranec, Lukas Tužinský, Adrián Budinský, Matúš Sabaka.
            2. miesto: Hana Jančoková, Klaudia Tužinská, Viktória Tomová, Andrea Holá, Katarína Sandtnerová.
            3. miesto: Patrícia Tužinská, Lenka Šutková.

             

            Lyžiarsky kurz sa uskutočnil na výbornú až na chorobnosť, pričom sme „potrápili“ zdravotníčku Ivetu Šuriansku. Takmer všetci žiaci, ktorí stáli prvýkrát na lyžiach, sa naučili lyžovať a ostatní sa zdokonalili v lyžiarskych a snoubordových technikách, čo bolo hlavným cieľom kurzu. Tento kurz splnil všetky ciele, ktoré si vo svojich zámeroch vytýčil. Lyžiarskemu a snoubordovému výcviku takmer celý týždeň prialo slnečné počasie, čo určite prispelo k vynikajúcej atmosfére medzi žiakmi.

            Všetkým žiakom patrí veľká pochvala za snahu, húževnatosť, bojovnosť a pokrok v zdolávaní lyžiarskych zjazdoviek.

             

             PaedDr. Lucia Považanová                                                                                                                          uč. TŠV

      • 17feb
        • Rozpoviem ti rozprávočku
          • Rozpoviem ti rozprávočku

            Aj tento rok sa naši žiaci zapojili do celoslovenskej súťaže "Rozpoviem ti rozprávočku" s veľkým nadšením a tu sú ich úspechy:

            I. kategória - próza

            1. miesto Nia Pšenáková

            Strieborné pásmo: Martin Dojčán, Zuzana Jančoková, Hanka Lopúchová

            Bronzové pásmo: Ema Vavrincová, Filip Jezbera, Sandra Tesáková, Lujza Raffajová

            Účasť: Dominik Volf, Ema Beňačková, Ema Hromádková, Soňa Farbáková, Leo Šediansky

             

            II. kategória -  próza

            Zlaté pásmo: Ivanka Kyseľová

            Strieborné pásmo: Šimon Šipikal

            Bronzové pásmo: Soňa Budovcová

             

            Srdečne blahoželáme!

                                                                                                                                hrdé vyučujúce

      • 14feb
          • Geografická olympiáda

             

            Dňa 6. 2. 2020 sa v CVČ v Novej Bani konalo okresné kolo Geografickej olympiády, ktorej sa zúčastnili aj naši žiaci. Olympiáda je rozdelená do troch kategórií a v každej z nich nás reprezentovali po traja žiaci. V kategórii G - David Rajnoha z 5. C triedy obsadil 3. miesto. V kategórii F sme mali dvoch úspešných riešiteľov Viktóriu Forgáčovú zo 6. A a Adriána Budinského zo 7. A triedy.  V poslednej kategórii F sa úspešnou riešiteľkou stala Daniela Budinská z 9. B triedy. Žiakom blahoželáme!

             

            Autor: p. uč. Gregorová – ďakujem jej za prípravu

             

      • 14feb
      • 14feb
          • Biologická olympiáda

             

            Supééér, získali sme dve prvé miesta!  Lenka a Veronika, sme na Vás hrdí!

             

            Biologická olympiáda, kategória „C“

             

            10. 2. 2020 sa v CVĆ Nová Baňa uskutočnilo okresné kole Biologickej olympiády v kategórii „C“. Po školskom kole sa do okresného kola prebojovali dve žiačky našej školy, konkrétne žiačky 8.B triedy, Lenka ŠutkováVeronika Kyseľová. Baby nesklamali, obidve zúročili všetky svoje vedomosti a prehľad v danej problematike, siahli po najvyšších métach (Lenka – 1. miesto, Veronika 2. miesto). S elánom, ale aj pokorou postupujú do krajského kola v Banskej Bystrici. Obom srdečne blahoželám! Bude mi cťou sprevádzať ich na „súboj“ s rovesníkmi z celého banskobystrického kraja.

             

            PaedDr. M. Maslenová – ďakujeme za prípravu.

              

      • 14feb
          • ROZPRÁVKOVÝ KARNEVAL

             

            Milí žiaci 1.- 4. ročníka, pozývame Vás na ROZPRÁVKOVÝ KARNEVAL!

             

            Čo Vás čaká:

             

            1.      putovanie rozprávkou;

             

            2.      súťaže, hry a rôzne aktivity;

             

            3.      sladké občerstvenie – koláčik a čajík;

             

            4.      tombola;

             

            5.      cena pre každú masku.

             

            Za toto všetko sa budete môcť poďakovať vyučujúcim prvého stupňa, pani vychovávateľkám pod vedením p. zástupkyne pre I. stupeň, vedúcej ŠJ a pani kuchárkam  za sladké občerstvenie a samozrejme, Vašim rodičom a priateľom školy, ktorí prispeli vecnými cenami do tomboly.

              

      • 14feb
        • ŠALIANSKY MAŤKO
          • ŠALIANSKY MAŤKO

             

            Aj tento rok sa naša škola pripojila k putovaniu po krásnych miestach Slovenska prostredníctvom umeleckého prednesu povesti Šaliansky Maťko. V školskom kole sme mali bohatú účasť napriek tomu, že recitovať povesť je náročné, ale naši žiaci sa s tým popasovali, ako najlepšie vedeli.                

             

                 V okresnom kole, ktoré sa uskutočnilo v Žarnovici, nás 05. 02.  reprezentovali školskí víťazi (Jakub Šutka, Andrej Jacko, no Oto Baranec sa, žiaľ, nezúčastnil kvôli chorobe). Chlapci mali možnosť okúsiť atmosféru súťaže a inšpirovať sa skúsenými recitátormi. Nakoniec si odniesli aj 2 diplomy za 3. miesto a dúfame, že ich to „nakopne“ k ďalším pekným úspechom. Len tak ďalej!

             

            Autor: p.uč. Závalcová – ďakujeme jej za prípravu

              

      • 13feb
        • Florbal - okresné kolo - 2. miesto
          • Florbal - okresné kolo - 2. miesto

            Dňa 13. 02. 2020 sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale žiakov v Žarnovici. Súťaže sa zúčastnilo 6 družstiev z celého okresu. Hralo sa systémom každý s každým 2x5 min. Som veľmi hrdá na každého jedného žiaka, ktorý dnes pomohol svojmu tímu  a spolu tak získali krásne 2. miesto.

                                                                                                                                           Gratulujem našim žiakom!

            Našu školu reprezentovali: T. Pacalaj, A. Šrank, D. Gálus, M. Lenart, J. Maruška, Š. Vozár, M. Ovcarčík, S. Pacalaj.

            PaedDr. Mária Rudzanová  

      • 14feb
          • Hravo zdravo vých. koncert

            Do galérie Hravo zdravo vých. koncert boli pridané fotografie.


            Veselý a poučný detský program pripravovaný v spolupráci s O2 a športovou akadémiou Mateja Tótha, ktorý sa milou a nenásilnou formou zaoberá otázkami zdravého životného štýlu. Protagonisti vysvetľujú, ako vplýva na náš organizmus nezdravá strava a prečo je dôležité nesedieť doma pri počítači 🎮💻, ale povedať ÁNO pohybu 🏋️‍♀️🤸‍♂️⛹️‍♀️🤾‍♀️🏇. Keďže doba mobilov a počítačových hier deti uzatvára do nebezpečného, virtuálneho sveta, ktorý ich drží ďaleko od reality, program ich motivuje a ukazuje koľko energie človek získa pohybom a zdravou stravou. Veď predsa máme len jedno telo, tak nedovoľme deťom, aby si ho ničili! 

      • 14feb
      • Kontakty

        • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
        • 0456857317
        • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
        • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje