• 29jún
        • POĎAKOVANIE
          • POĎAKOVANIE

                 „Komu sa nelení, tomu sa zelení.“

            Aj takto by sme mohli pochváliť všetky snahy našich žiačok a žiakov. Sme hrdí, že sa s radosťou a so zápalom zapájajú do rôznych súťaží a zdolávajú tak svoje vlastné ja a rôzne výzvy. Naberajú nové skúsenosti, odhodlanie a stávajú sa istejšími a cieľavedomejšími.

                 Chceme sa poďakovať všetkým žiačkam a žiakom, ktorí svoj voľný čas venovali príprave na rôzne podujatia či súťaže. Bolo ich veľmi veľa a  mali rôznorodé zameranie.

                 Žiaci prechádzali od prírodovedných javov cez literárne zákutia, odtiaľ prekonávali fyzikálne či chemické tajomstvá, matematické hlavolamy, objavili Galaxiádu, Robohranie, športové maximá, ale aj výtvarné či spevácke relaxovanie.  

                 S veľkou hrdosťou a vďakou sa lúčime s našimi žiačkami a žiakmi v tomto školskom roku a do budúceho školského roka im prajeme veľa energie, neutíchajúcu motiváciu a kreativitu.

            Ďakujeme!

                                                                                                                            Vaše pani učiteľky a Vaši páni učitelia

      • 28jún
        • Prázdniny
          • Prázdniny

            Milé žiačky a milí žiaci!

            Prajeme Vám slnečné leto plné nezabudnuteľných, neutíchajúcich a úsmevných zážitkov so svojimi rodičmi, blízkymi a aj s kamarátmi. 

                                                                                                                                   Vaše pani učiteľky a Vaši páni učitelia

      • 04jún
        • Oznam
          • Oznam

             

            ZAHLASUJTE ZA NAŠU ŠKOLU

             

                 Raiffeisen  banka každý rok podporuje projekty sumou 1000 eur. Ide o projekty zamerané pre žiakov a pre školy.  Naša škola sa uchádza o túto sumu projektom Miesto na  otvorenie duše.

             

            Miesto na otvorenie duše

             

            Školský psychológ je na našej škole k dispozícii pre všetkých žiakov bez rozdielu pri akomkoľvek probléme. Chceli by sme preto zariadiť kabinet psychológa tak, aby sa tam deti cítili príjemne a pohodlne nielen počas individuálnych rozhovorov, ale aj počas skupinových stretnutí. Boli by sme radi, keby žiaci mali priestor aj na uvoľnenie napätia, stresu a realizáciu relaxácií, v čom by nám pomohlo potrebné vybavenie sedacími vakmi, boxovacím vrecom, skladacími žinenkami a prenosným reproduktorom. Aj týmto spôsobom by sme chceli prispieť k zdravému vývinu a rozvoju osobnosti našich žiakov.

             

            Vy môžete prispieť k tomu, aby práve náš projekt získal túto sumu. Stačí, keď zahlasujete na stránke www. gestopremesto.sk

              

      • 25jún
      • 25jún
        • Info zo Zelenej školy
          • Info zo Zelenej školy

            Dňa 20. júna 2019 sa uskutočnilo posledné stretnutie členov kolégia Zelenej školy v tomto šk. roku. Teší nás, že prišli medzi nás aj nové posily z nižších ročníkov a prekvapili nás svojimi nápadmi a nadšením.

            Posledné mesiace sme sa venovali tvorbe a písaniu Environmentálneho akčného plánu (EAP), ktorý sme museli do marca napísať a následne po niekoľkých pripomienkovaniach upraviť. Tento týždeň nám konečne prišla správa, že náš  plán bol úspešne schválený  regionálnou koordinátorka programu Zelená škola,  Miroslavou Sliackou.

                  Z tejto informácie sa veľmi tešíme a veríme, že náš EAP  úspešne začneme plniť v novom školskom roku.

                    Čaká nás v ňom množstvo zaujímavých aktivít, veľa možností lepším smerom zmeniť naše eko-myslenie, aby sme si čo najdlhšie mohli zachovať našu planétu krásnu a zelenú. 

                                  

                                 Eva Sučanová

                       koordinátorka Zelenej školy

      • 25jún
        • BEDMINTONOVÝ TURNAJ
          • BEDMINTONOVÝ TURNAJ

            Dňa 19. 06. 2019 sa v telocvični ZŠ Jána Zemana pri príležitosti Týždňa športu pre všetkých odohral 1. ročník bedmintonového turnaja, ktorého sa zúčastnilo 13 dvojíc. Dokonca bolo vytvorené aj bedmintonové ihrisko, aby sme mohli konečne tento turnaj uskutočniť. 

            Pri organizovaní turnaja mi pomáhal môj syn Adam, žiak VIII. B triedy, ktorý obišiel triedy na druhom stupni a zapisoval záujemcov o štvorhru. Pri rátaní a rozhodovaní mi pomáhali dve žiačky z VIII. A triedy, a to Natália Beňová a Samanta Prochyrová.

                        Vzhľadom na veľký počet záujemcov som zvolila 3 skupiny – A, B, C. V skupine A, B boli po 4 dvojice a v skupine C – 5 dvojíc. Na to, aby si zahrali čo najviac zápasov a čas medzi zápasmi netrval príliš dlho, sa hralo systémom každý s každým na jeden set do 15. Takto sa odohralo 22 zápasov. Víťazi z každej skupiny postúpili do finále, kde sa stretli tri dvojice, ktoré si zahrali zápasy navzájom. Na prvých troch miestach sa napokon umiestnili nasledovné dvojice:

            1. miesto: Ema Müllerová a Gabriel Debnár
            2. miesto: Tomáš Tužinský a Tomáš Pacalaj
            3. miesto: Adam Považan a Šimon Andrášik

            Opäť vďaka mestu, ako aj pri volejbalovom turnaji, prví traja boli obdarovaní diplomom, medailou a športovou taškou.

            Aj keď na stupienku víťazov mohli stáť len tri dvojice, pre mňa sú víťazi všetci, ktorí sa zúčastnili tohoto turnaja, lebo odchádzali s novými zážitkami, novými skúsenosťami a vedomosťami ohľadom pravidiel bedmintonu. Teším sa na najbližšie športové stretnutie...

             

             

            PaedDr. Lucia Považanová

             

      • 25jún
        • KONCOROČNÝ VOLEJBALOVÝ TURNAJ
          • KONCOROČNÝ VOLEJBALOVÝ TURNAJ

            Dňa 18. 06. 2019 sa v priestoroch telocvične ZŠ Jána Zemana uskutočnil koncoročný volejbalový turnaj, ktorý bol organizovaný v rámci Týždňa športu pre všetkých.

            Turnaja sa zúčastnilo 36 žiakov zo ZŠ Jána Zemana. Pri vytváraní tímov pomáhala žiačka IX. A triedy, Erika Orgonášová, za čo jej chcem aj týmto spôsobom poďakovať. Bolo vytvorených 5 tímov, opäť v zmiešanom zložení. V otáčaní skóre a zapisovaní pomáhali tri žiačky zo VII. B triedy – Patrícia Tužinská, Michaela Štoselová a Veronika Kyselová. Hralo sa systémom každý s každým na dva sety do 25. Po štvorhodinovom „boji“ sme sa nakoniec dočkali nasledovného poradia:

            1. miesto: KAJA TÍM (E. Müllerová, S. Prochyrová, G. Debnár, M. Lenart, T. Kunc, M. Polc)
            2. miesto: NAJLEPŠÍ (E. Orgonášová, L. Pajerská, L. Tencerová, A. Považan, Š. Andrášik, T. Pacalaj)
            3. miesto: ČAPTOŠI (K. Wagnerová, V. Šurková, S. Trubanová, T. Polcová, P. Obrcian, M. Gavora)
            4. miesto: SIEDMAČKOVIA (E. Martinková, B. Katina, M. Šály, M. Kamenský, S. vozár, M. Miškela)
            5. miesto: BEŠTIE (Ž. Gajdošová, S. Jarešová, E. Jarešová, K. Majsniarová, P. Psotková, S. Medveďová)

            Mesto zabezpečilo pre prvých troch umiestnených medaily, diplomy a k tomu darčeky: tričká, športové tašky a magnetky.

            Hoci „Beštie“ skončili na poslednom mieste, prvenstvo im zaručene patrí v zladení dresov, v pomaľovaní tváre a v nezabudnuteľnom úvodnom pokriku.

            Ďakujem všetkým zúčastneným žiakom a prajem im krásne prázdniny.

             

            PaedDr. Lucia Považanová

      • 24jún
          • IV. C v Španej Doline

             

             

            Ku koncu školského roka neodmysliteľne patria aj výlety. Žiaci IV. C triedy svoje štvorročné putovanie na prvom stupni ukončili školským výletom do Španej Doliny. Okrem krásnej prírody a malebnej dediny uprostred hôr žiaci prešli náučným baníckym chodníkom, prezreli si banícky orloj, Cisársku štôlňu, haldu Maximilián a  Kostol Premenenia Pána.  Najpútavejšia pre žiakov bola návšteva Historickej školy profesora Jozefa Mistríka. Žiaci sa vrátili späť do minulosti a mali možnosť vyskúšať si, ako sa voľakedy učili ich rovesníci. Staré drevené lavice, písanie na bridlicové doštičky kriedou, či husacím brkom a atramentom, bolo pre žiakov veľmi zaujímavé a pútavé. A našli sa aj odvážlivci (a nebolo ich málo), ktorí si vyskúšali, ako sa kedysi trestali neposlušní žiaci. Štipľavé švihnutie vŕbovým prútikom či kľačanie na ostrej hrane polienka nebolo nič príjemné.

            Naše putovanie sme ukončili v OC Europa v Banskej Bystrici, no a samozrejme šťastným návratom domov plný nových zážitkov.

      • 24jún
          • Matematická súťaž MAKSIK a MAKS

             

            Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do mnohých matematických súťaží. Jednou z nich bola aj celoslovenská súťaž MAKSÍK - pre žiakov prvého stupňa a MAKS -  pre žiakov druhého stupňa. Súťaž prebiehala počas celého školského roka v niekoľkých kolách, v ktorých sa žiaci popasovali so zaujímavými a často aj náročnými úlohami. Ich snaha však bola opäť ocenená, a to diplomami a vecnými darmi. Titul NAJMÚDREJŠÍ MAKSÁČIK a k tomu vecný dar získali: Eliška Loučanová – IV. A, Adrián Radovan Bátora – IV. A, Hanka Lopúchová – IV. A, Tim Kopernický – II. A, Jakub Šutka – II. A. Titul MÚDRY MAKSÁČIK získali: Ela Korbeľová, Kristián Medveď, Michaela Ditteová a Šimon Katreniak z  II. B triedy, Ella Palajová, Zuzana Jančoková a Veronika Štoselová zo IV. B triedy a Lukáš Mihalička zo IV. A triedy. Z druhého stupňa sa stala úspešnou riešiteľkou Lenka Šutková a získala titul MAKSIHVIEZDA.

            Všetkým srdečne blahoželáme.

            Verím, že aj v budúcom školskom roku budeme mať minimálne toľko šikovných žiakov ako v tomto školskom roku, ktorí budú mať chuť zapojiť sa do matematických súťaží, a tak sa popasovať so zaujímavými úlohami a získať pekné vecné ceny.

            Prajem Vám krásne leto a zaslúžený oddych,

            koordinátorka matematických súťaží KLOKAN, MAKSÍK, MAKS, VŠETKOVEDKO Mgr. Eva Lalková.

      • 22jún
        • „Zemaňáci“  vo florbale bronzoví
          • „Zemaňáci“ vo florbale bronzoví

            V rámci Týždňa športu pre všetkých v Novej Bani sa 20. júna uskutočnil florbalový turnaj v telocvični ZŠ J. Zemana, súčasťou ktorého boli dva tímy našej školy, t.j. ZŠ J. Zemana „A“, ZŠ J. Zemana „B“. Svoju súťaživosť predviedli aj žiaci zo ZŠ Žarnovica, ZŠ a MŠ Malá Lehota a ZŠ Brehy.

            Z tretieho miesta a zo zisku bronzových medailí sa tešilo naše „B“ mužstvo.

             

            Vzájomné zápasy:

            1. Nová Baňa „A“ – Žarnovica 0:2
            2. Nová Baňa „B“ – M. Lehota 1:3
            3. Nová Baňa „A“ – Brehy 2:1
            4. Nová Baňa „B“ – Žarnovica 1:4
            5. Nová Baňa „A“ – M. Lehota 0:5
            6. Nová Baňa „B“ – Brehy 2:4
            7. Brehy – M. Lehota 3:4
            8. N. Baňa „A“ – N. Baňa „B“ 0:1
            9. Brehy – Žarnovica 1:4

                10. M. Lehota – Žarnovica 0:2

             

            Celkové umiestnenie:

            1. ZŠ Žarnovica
            2. ZŠ a MŠ Malá Lehota
            3. ZŠ J. Zemana „B“
            4. ZŠ J. Zemana „A“
            5. ZŠ Brehy

             

            Súpiska hráčov tímu „A“:          Súpiska hráčov tímu „B“:

            Šimon Vozár                      Tomáš Pacalaj

            Martin Ovcarčík                  Jakub Maruška

            Tomáš Tužinský                   Dávid Galus

            Adam Čunderlík                   Alex Šrank

            Martin Beluský                   Gabriel Debnár

            Jakub Ďurkov

             

            Michaela Kúdeľová, DiS.

             

      • 07jún
        • MATEMATICKÝ KLOKAN
          • MATEMATICKÝ KLOKAN

            21. marca sa „klokanilo“ na štyroch kontinentoch sveta. Aj žiaci našej školy sa stali súčasťou tejto najväčšej medzinárodnej súťaže – Matematický klokan. Na Slovensku sa do súťaže zapojilo 1 500 škôl a naša škola bola jedna z nich. Do súťaže sa zapojili žiaci prvého aj druhého stupňa. Odvahu nabrali aj naši najmladší žiaci – prváčikovia. Tejto súťaže sa zúčastnilo 78 žiakov našej školy. O tom, že do našej školy chodí veľa šikovných žiakov niet pochýb, svedčí o tom aj úspech Lenky Šutkovej, žiačky VII. B triedy, ktorá sa stala školskou šampiónkou. Medzi úspešných riešiteľov sa zaradili žiaci II. A triedy: Barbora Gajdošová, Tim Kopernický, žiaci II. B triedy: Šimon Katreniak, Kristián Medveď, žiak III. A triedy: Simon Betko, žiačky IV. B triedy: Hanka Lopúchová, Zuzana Jančoková, žiaci IV. C: triedy Andrej Jacko, Dávid Rajnoha a žiak V. A triedy: Felix Kováč.

            Všetkým riešiteľom matematickej súťaže srdečne blahoželáme.

      • 04jún
        • Veľký zber papiera
          • Veľký zber papiera

            Dáva sa na známosť všetkým žiakom školy, že od

             10. júna - 21. júna 2019

                     bude v našej škole prebiehať veľký zber papiera.

            Papier je potrebné vytriediť:

            *noviny , časopisy, letáky;

            * kartóny (bez kovových sponiek a lepiacich pások).

            Bližšie informácie v školskom rozhlase.

                  Veríme, že sa zapojíte do zberu v čo najväčšom počte  a  prostredníctvom neho vyzbierame  pre školu peknú finančnú čiastku. Okrem toho môžeme získať aj hygienické potreby (toaletný papier).

            Zároveň oznamujeme, že zber plechovíc od nápojov  prebieha už len do konca tohto týždňa. Plechovice musia byť stlačené a roztriedené podľa druhu na ALU (41) a FE-železné (40), kód nájdete na zadnej strane plechovky.

            ĎAKUJEME!!!

      • Kontakty

        • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
        • 0456857317
        • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
        • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje