• 18dec
        • Adventné čítanie
          • Adventné čítanie

             

            Keďže adventný čas je spojený s čakaním na najkrajší  sviatok v roku, Vianoce, snažili sme si ho spríjemniť spolu so žiakmi  I. B, III. B a IV.C.

             

            V rámci projektu Celé Slovensko číta deťom sme sa zapojili do Adventného čítania a v  čase adventu  tak spolu s deťmi  si čítali  príbehy blízke ich srdciam a snažili  sa viesť ich k láske k čítaniu a ku knihám. Aby bolo čítanie pre deti ešte zaujímavejšie, k čítaniu boli pozvaní aj rodičia či pani riaditeľka.

              

      • 18dec
      • 18dec
        • Pokojné Vianoce!
          • Pokojné Vianoce!

             Keď potichu prichádzajú mrazivé Vianoce, všade biely sneh, konečne pokoj, nebo plné hviezd. Je tu čas sviatočný, keď v nás prekvitá radosť, a preto Vám zo srdca prajeme rodinné šťastie a blízkosť!  



      • 13dec
        • Pokračovali sme ďalším školením
          • Pokračovali sme ďalším školením

            Skupinka učiteľov sa 01.12.2018 zúčastnila ďalšieho stretnutia v rámci projektu Komunikácia– cesta k úspechu a porozumeniu. Témou dopoludňajšieho bloku bola Kritická orientácia v mediálnom svete hoaxov, falošných správ a dezinformácií. Súčasťou tohto bloku bolo aj oboznámenie sa so zásadami kritického čítania mediálnych textov. Témy dosť vážne, ale do praxe vyučujúcich aktuálne, pretože naše deti žijú v dobe, ktorá ich – nás, zaplavuje veľkým množstvom informácií, v ktorom sa nie vždy dokážu sami zorientovať. Na pôde školy je to práve učiteľ, ktorý im v tom môže byť nápomocný.

            2. blok tohto stretnutia bol zameraný  na praktickú mediálnu tvorbu, pričom sme sa v rámci tvorby školského periodika mnohému aj zábavnou formou priučili.

      • 05dec
        • Oznam
          • Oznam

            ZŠ J. Zemana Nová Baňa oznamuje, že dňa 10. 12. a 12. 12. 2018  sa bude vyučovať od 7:35 do 12:05 hod. z dôvodu nahlásenia odstávky elektrickej energie. Školská jedáleň nebude v prevádzke a ŠKD bude v prevádzke v skrátenom režime.

      • 06dec
        •  Svetový deň boja proti AIDS – deň červených stužiek
          • Svetový deň boja proti AIDS – deň červených stužiek

            Od roku 1988 je 1. december Svetovým dňom boja proti AIDS. V tento deň, viac ako inokedy, poukazujeme na zákernosť vírusu HIV a ochorenia AIDS. Spolupatričnosť s obeťami vyjadrujeme symbolicky červenou stužkou pripnutou na oblečení. Tento deň si pripomenuli aj naši deviataci. Odbornou prednáškou a filmom Anjeli dostali od pracovníčky Krajského úradu verejného zdravotníctva, p. Malatincovej, množstvo zaujímavých a nových informácií o víruse HIV, ochorení AIDS, o prenose ochorenia i o štatistikách a možnostiach prevencie. Po prednáške deviataci  vytvorili živú červenú stužku ako prejav solidarity s obeťami.

            Touto cestou ďakujem deviatakom za ich kreativitu a p. Malatincovej za nové poznatky.

                                                                 koordinátorka prevencií M. Bartková

      • 04dec
        • ZDOKONAĽOVACÍ PLAVECKÝ VÝCVIK
          • ZDOKONAĽOVACÍ PLAVECKÝ VÝCVIK

            V dňoch 27. – 30. novembra 2018 sa uskutočnil zdokonaľovací plavecký výcvik, ktorý sa konal v Hoteli Sitno vo Vyhniach.  Odchod zo školy bol o 7.45 a príchod do školy o 13.00.  Plaveckého výcviku sa zúčastnilo 18 záujemcov z ôsmeho ročníka (výber z VIII. A a VIII. B), a to 9 chlapcov a 9 dievčat. Inštruktorkami boli Mgr. Mariana Andrášiková a PaedDr. Lucia Považanová, ktoré sa snažili prejsť cez celú metodiku plávania od hier, lovenia predmetov, učenia, resp. zdokonaľovania plaveckých štýlov - napr. kraul, znak, prsia (jednotlivci sa naučili aj motýlik), po obrátky a skoky do vody. Počas prestávok sme sa chodili zohrievať do relaxačného bazéna s liečivou termálnou vodou obohatenou minerálnymi látkami, ako je železo, vápnik, horčík, kremík a síra s teplotou vody 36oC. Za slušné správanie našich žiakov manažérka Sitna, pani Barbora Beňová, dovolila žiakom na záver každého výcviku sa trochu vyblázniť na tobogánoch.

            V posledný deň kurzu všetci žiaci absolvovali preteky voľným spôsobom vo vzdialenosti dvoch dĺžok (32m), kde sme mali dve kategórie, a to dievčatá a chlapci. Umiestnenie bolo nasledovné:

            DIEVČATÁ

            1. miesto:  Barniaková, Viktória
            2. miesto: Beňačková, Mária
            3. miesto: Polcová, Timea

             

            CHLAPCI

            1. miesto:  Krajčovič, Dominik
            2. miesto: Pacalaj, Tomáš
            3. miesto: Lenart, Martin

            Umiestnení žiaci dostali medailu a diplom. Smutní z konca plaveckého výcviku, ale plní nových zážitkov a naučených zručností či pohybov, sme sa vrátili v piatok do školy.

            Teší nás, že skupina žiakov bola veľmi disciplinovaná, slušná a mala záujem o zdokonalenie sa v plávaní. Taktiež nás teší, že sú medzi nami žiaci, ktorí si vážia snahu a ústretovosť učiteľov a za vydareným kurzom nám vyslovili slovko „ĎAKUJEME“.

             

            L. Považanová

      • 03dec
        • Tím Zelenej školy
          • Tím Zelenej školy

            Dovoľte, aby sme Vás oboznámili s tímom Zelenej školy , ktorý bude na našej škole realizovať   rôzne projekty  z environmentálnej  oblasti .

            Koordinátori: Mgr. Eva Sučanová

                                     Mgr. Martina Bartková

            Členovia kolégia:

            Nepedagogickí zamestnanci :

                                   Jozef Dubovický

                                   Petra Šedianska

                                   Ing. Blanka Jezberová

                                   Eva Martincová

                                   Michaela Vozárová

            Žiaci školy:  

            Ema Vavrincová,  III. B

            Filip Jezbera,  III. B

             Denisa Blattnerová , IV. C

             Dávid Rajnoha,  IV. C

            Veronika Štoselová,  IV. B

            Kristína Martincová,  III. B

            Anna Lujza Supuková,  VI. B

            Matúš Sabaka,  VI. A

            Viktória Drapáková,  VI. A

            Lenka Šutková,  VIII. B

            Veronika Kyseľová,  VIII. B

             

            1. stretnutie členov Zelenej školy

            Dňa 14. novembra 2018 sa uskutočnilo 1. stretnutie členov kolégia Zelenej školy. Témou tohto stretnutia bola tvorba Environmentálneho auditu školy na vybranú tému - ODPAD. V priebehu mesiaca musia jeho členovia  zistiť  prostredníctvom vypracovania pracovných listov reálnu situáciu separovania odpadov v našej škole a nákladov s ním spojenú. V závere  auditu musia uviesť, aké pozitíva a negatíva počas vypracovávania zistili a vymyslieť plán , ako čo najlepšie zefektívniť separovanie a znižovanie odpadu v našej škole. Uvidíme, ako sa im to podarí a čo svojím skúmaním zistia. Po vyhodnotení všetkých  výsledkov  Vás budeme o nich  informovať!

             

                                                                                                                                  Eva Sučanová

                                                                                                                             koordinátorka projektu

      • 02dec
        • Bábkové divadlo Bratislava - Príbehy stien
          • Bábkové divadlo Bratislava - Príbehy stien

            Dňa 22. novembra sme so žiakmi V. A a V. B triedy  vycestovali vlakom do hlavného mesta. Naším cieľom bolo Bábkové divadlo v Bratislave. Žiaci si pozreli veľmi pekné predstavenie s názvom Príbehy stien. Takmer hodinové predstavenie malo hlbokú myšlienku, aktuálnu aj v dnešnej dobe, a to samotu až izoláciu ľudí, pred akoukoľvek spoločnosťou. Žiaci videli prácu bábkohercov, manipuláciu s bábkami, tvorbu zvukov z celkom obyčajných predmetov, napr. mincí. Majstrovstvo hercov sa prejavilo aj v niekoľkonásobnej transformácii scény, hoci na javisku boli úplne „obyčajné“ rekvizity – škatule, kusy látok, vrecká piesku a múky. Verím, že sa žiakom predstavenie páčilo. V budúcnosti máme v pláne ďalšie kultúrne podujatia.

                                                                                                                                             Mariana Maslenová

                                                                                                                                                 triedna učiteľka

                                                                                                                         

      • 03dec
        • Noc v škole
          • Noc v škole

              / 17. 11. 2018 – 18. 11. 2018 /

            Deviataci majú každoročne za úlohu pripraviť pre svojich spolužiakov niečo zaujímavé. A nám sa to určite podarilo. Prežiť noc v škole je asi snom všetkých detí. Príprava bola náročná. My sme boli v maskách, aby každému bolo jasné, kto je tu šéfom. Vytvorili sme stanovištia, kde žiaci plnili rôzne úlohy. Odmenení boli všetci, aj keď sa nie každej skupine všetko podarilo splniť. Každý dostal sladkú odmenu a večeru. Po večeri sme sa išli ubytovať.

                 O 21.00 h. sa začala párty, kde sme sa mohli všetci poriadne vyblázniť. Večierka bola o 22.00 h. Ale spať sa nám veľmi nechcelo. Ráno sme sa spokojní pobalili a išli domov.

                 Dúfame, že naši spolužiaci zažili noc, na ktorú tak skoro nezabudnú. Podarilo sa nám to hlavne vďaka pani riaditeľke S. Bagalovej, pani zástupkyniam M. Jakubcovej a M. Andrášikovej a vďaka pani vychovávateľke M. Psárskej. A my sme radi, že sme mohli potešiť našich spolužiakov 5., 6. a 7. ročníka.

                                                               

                                Vaši deviataci!

             

      • Kontakty

        • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
        • 0456857317
        • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
        • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje