• 17júl
        • Leto v ŠKD
          • Leto v ŠKD

             

            Prázdniny sa začali a my, v školskom klube detí, sme si pripravili týždeň výletov. V pondelok sme sa vybrali do Banskej Bystrice, kde sme sa prešli pešou zónou, navštívili  pamätník SNP s prehliadkou vojenskej techniky, pohrali sa v parku. Deti sa veľmi tešili do kina Cinemax na rozprávku Pat a Mat a Ukradnutú princeznú. V utorok sme sa rozhodli navštíviť rozhľadňu na Háji. Cestou sme pozorovali prírodu, stromy, kvety, motýle, ktoré nám spríjemňovali výstup k rozhľadni. V stredu sme sa vláčikom vybrali do Levíc. Tam sme navštívili Atlantis. Zažili sme v ňom osudnú plavbu Titanicom, moderný svet stimulátorov, technické vynálezy 21. storočia, umelú inteligenciu a dokonca sa nám podarilo navštíviť Egypt. V piatok sme sa vybrali autobusom na Tajch - k Igorovi, kde sme sa zahrali, zaskákali si na trampolíne, popozerali zvieratká, opiekli si špekačky. Prežili sme krásny týždeň plný zážitkov, smiechu a dobrej nálady.

      • 03júl
        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

            Aj tento školský rok sa naši žiaci zapojili do Biologickej olympiády. Na moju veľkú radosť sa im aj darilo byť úspešnými. V kategórii C, do ktorej patria žiaci 8. a 9. ročníka, sa Filipovi Švaralovi z VIII. B podarilo kole zvíťaziť v okresnom. Do okresného kola postúpil aj jeho spolužiak Martin Bánský. V krajskom kole sa  Filip Švaral, mimoriadne šikovný žiak, umiestnil na krásnom 6. mieste.   

            Najväčší záujem bol tento rok o kategóriu D, do ktorej patria žiaci 6. a 7. ročníka, pretože do školského kola sa zapojilo 15 žiakov. Čo ma teší najviac je, že o umiestnenie sa pokúsili aj žiaci z piatych ročníkov a podarilo sa im skončiť tesne pod postupovými  miestami. Verím, že na budúci školský rok práve oni budú úspešní. V tomto školskom roku z tejto kategórie do okresného kola postúpili dve žiačky, konkrétne Natália Beňová zo VII. A  z prvého miesta Lenka Šutková zo VI. C. Ako to už býva zvykom, „šťastie je vrtkavé“, a preto v okresnom kole zvíťazila Natália Beňová a Lenka Šutková skončila tesne pod medailovými pozíciami.

            Najnáročnejšou kategóriou je, bezpochyby,  kategória E, do ktorej sa môžu zapojiť všetci žiaci, ktorí sú ochotní naučiť sa poznávať a pomenovať  po slovensky a po latinsky  50 druhov rastlín, prípadne živočíchov, urobiť zbierku 10 druhov a vybrané druhy aj zmapovať. Táto kategória je mimoriadne náročná na čas, vytrvalosť a pamäť. Tejto oblasti sa roky venuje už spomínaný žiak, Filip Švaral. Jeho doménou sú živočíchy.  V okresnom kole zvíťazil a v krajskom kole v tvrdej konkurencii skončil na 6. mieste. Som rada, že stále sa nájdu žiaci, ktorí majú záujem o prírodovedné predmety a verím, že ich bude pribúdať. Všetkým srdečne blahoželám a teším sa, že môžem byť ich učiteľkou.  Prajem im veľa úspechov aj v nasledujúcom školskom roku.

             

            M. Maslenová

      • 02júl
        • Rozlúčkový volejbalový turnaj
          • Rozlúčkový volejbalový turnaj

            Ako najlepšie ukončiť školský rok 2017/2018, ak nie športom? V našom prípade  - VOLEJBALOM.  Za pomoci žiačky IX. A triedy, Timei Polcovej, mojej „pravej ruky“, ktorá mi pomohla obehnúť žiakov a vytvoriť 5 šesťčlenných družstiev, sa v piatok 22. 06. 2018 uskutočnil Rozlúčkový volejbalový turnaj. Vytvorili sa hracie družstvá „Siedmaci“, „Rudkovia“, „Hašlerky“, „Ananás“ a „Strukoviny“. Turnaj sa odohral v telocvični pri ZŠ Jána Zemana  za pomoci dvoch rozhodcov, učiteľov: Martina Dojčána a mňa a dvoch asistentov: Sheily Pšenákovej a Jozefa Zobeka, žiakov IX. A triedy. Hralo sa systémom „každý s každým“, na dva sety do 25 bodov. Odohralo sa 10 zápasov. Víťaz dostal 3 body, porazený 0.  V prípade remízy si hráči rozdelili po 1 bode. V  semifinále a finále sa hralo na 2 víťazné sety. Za stavu 1:1 sa hral tretí rozhodujúci set do 15 bodov s dvojbodovým rozdielom. O najdramatickejší zápas a zároveň zápas na vyššej úrovni sa postaralo družstvo Rudkovia (zložené prevažne zo žiakov IX. A) a Ananás (prevažne zo žiakov z IX. B). Turnaj nakoniec skončil v nasledovnom poradí:

            1. miesto: RUDKOVIA (Branislav Libárik, Alex Lenart, Patrik Gutyán, Michaela Blattnerová, Sarah Babicová a Juraj Polc)
            2. miesto: ANANÁS (Timotej Kokoška, Samuel Horniak, Timotej Tencer, Tobias Kopernický, Michaela Luptáková, Zuzana Plachyová)
            3. miesto: STRUKOVINY (Peter Obrcian, Martin Gavora, Tomáš Kunc, Leona Tencerová, Soňa Medveďová, Timea Polcová)
            4. miesto: SIEDMACI (Ema Müllerová, Samanta Prochyrová, Matej Polc, Karin Šmondrková, David Gálus, Gabriel Debnár)
            5. miesto: HAŠLERKY (Erika Orgonášová, Karolína Wagnerová, Eva Martinková, Katarína Majsniarová, Lucia Pajerská, Sabina Pacalajová)

                                  Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým zúčastneným. Som hrdá na vychádzajúcich deviatakov, ktorí sa za dva roky naučili hrať ukážkový volejbal. Verím, že si tento druh športu obľúbili a na stredných školách v ňom budú pokračovať.

             

            PaedDr. Lucia Považanová

             

            Fotoalbum

      • Kontakty

        • Základná škola Jána Zemana Nová Baňa
        • 0456857317
        • 045 68 57 317 (zástupkyne riaditeľky školy, ekonómka, pokladníčka) 045 68 56 017 (riaditeľka školy) 045 68 56 985 (vedúca školskej jedálne)
        • Školská 44/6, 968 01 Nová Baňa 96801 Nová Baňa Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje